Téma: 

jak naložit hovězí maso na gril


Facebook Twitter Pinterest email tisk

HOVĚZÍ STEAK NA GRILU

Jaká musí být teplota

Každý kus hovězího, který se připravuje rychle v pánvi jako steak, je biftek. I když se pod označením biftek někdy rozumí pouze steak z hovězí svíčkové, toho nejjemnějšího a nejdražšího masa, lze ho použít v rozšířeném smyslu na všechno hovězí, které se dá zprudka a krátce opéct na pánvi.

V každé slušné restauraci se vás při objednávce hovězího steaku zeptají, jak chcete maso propéct. A pokud se nezeptají, rychle běžte pryč.

Čím víc se maso zahřeje, tím víc uvnitř zhnědne. Na povrchu by maso mělo mít opečenou kůrku v odstínu zlatohnědé barvy, i kdyby se pod ní skrývala krvavá nádhera.

Detail odstavce: Jaká musí být teplota
Zdroj: Hovězí steak na grilu
Zveřejněno: 20.1.2019


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: www.hovězí polevka-čistit

Jak vyčistit hovězí polévku.Mám vývar z hov. kostí a je bílý,Jak ho vyčistit i když jsem pěnu odebrala. Děkuji.

Zdroj: diskuze Www.hovězí polevka-čistit
Odesláno: 27.8.2017 uživatelem Trvalová Dagmar
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

NALOŽENÍ HOVĚZÍHO STEAKU

Jak naložit hovězí steak na gril

Ingredience: 4 hovězí žebra, 1 dl ananasového džusu, ¾ dl sójové omáčky, 1 dl medu, 1 lžička sušeného zázvoru, 2 stroužky česneku, 1 cibule na kolečka

Postup: Maso si téměř uvaříme se solí a cibulí. Necháme ho důkladně okapat. Všechny zbývající ingredience smícháme a nalijeme na uvařená žebra. Marinujeme asi 3–4 hodiny a občas obrátíme. Před grilováním necháme trochu okapat. Maso grilujeme za střední teploty asi 20 minut a potíráme zbylou marinádou. Podáváme s chlebem nebo s bramborou pečenou v alobalu. Pokud chcete připravit maso na grilu, tak steak z kvalitního masa nemarinujte ani nekořeňte. Maso opečte dle vašeho požadavku na grilu a až poté dochuťte solí a pepřem.

Detail odstavce: Jak naložit hovězí steak na gril
Zdroj: Naložení hovězího steaku
Zveřejněno: 6.5.2019


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: www.hovězí polevka-čistit

Hovězí vývar vyčistíte tak, že do horkého vývaru rozmícháte vaječný bílek bez žloutku. Bílek na sebe naváže všechny drobné nečistoty a jde pak dobře vychytat přes cedník. Výsledkem je průzračný vývar.

Zdroj: diskuze Www.hovězí polevka-čistit
Odesláno: 27.8.2017 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

NALOŽENÍ HOVĚZÍHO STEAKU

Jak nakládá hovězí steak Pohlreich

Zdeněk Pohlreich tvrdí, že Češi neumí grilovat. A proto se rozhodl rozšířit povědomí o grilování a přinést nezaměnitelné recepty na gril. Díky televiznímu pořadu Šéf na grilu, uváděnému na TV Primau se grilování stalo módní záležitostí.

Rady Z. Pohlreicha:

  • Pokud si chcete na grilu udělat správný steak, budete potřebovat kvalitní hovězí maso. Nejpopulárnější je hovězí svíčková, bohužel je také hodně drahá. Podle Pohlreicha je nejlepší maso, které bude na sobě mít mramorování, to znamená, že svaly jsou prorostlé tukem, který je základem chuti.
  • Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich radí vybrat si na gril raději jeden druh masa a to dobře ugrilovat. Grilování by nemělo být obžerství, ale pohoda. Není třeba se přejídat špekáčky, kuřecím masem a klobásou.
  • Dále uvádí, že správně odležené maso pro steaky se pozná podle toho, že když na něj zatlačíme prstem, otisk prstu na něm zůstane.
  • Maso na grilování je potřeba vyndat z chladničky alespoň půl hodiny před úpravou. Maso se krájí zhruba na šířku dvou centimetrů. Podle Pohlreicha se může maso předem osolit i opepřit. Štětcem se maso potře olejem.
  • Gril je důležité dobře rozpálit, pak teprve na něj steak položit.
  • Z. Pohlreich říká, že existuje spoustu způsobů, jak poznat, že je steak správně propečený. On sám používá teploměr, ale tvrdí, že nejjednodušší je poznat maso po hmatu. Častou chybou je, že se maso kuchaři snaží odtrhnout od grilu, jenže ono se samo pustí. Do masa se nepíchá vidličkou! Maso se vždy obrací grilovacími kleštěmi.
  • Na grilovaný steak obvykle postačí tři až čtyři minuty z každé strany. Samozřejmě je důležité hned do masa nekrájet, aby nevytekla šťáva. Z. Pohlreich jej nechá prostě chvíli odpočinout.
  • Nakonec doporučuje na steak kápnout olivový olej a malinko jej osolit.

Detail odstavce: Jak nakládá hovězí steak Pohlreich
Zdroj: Naložení hovězího steaku
Zveřejněno: 6.5.2019


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: nutrie na maso

Našel jsem spoustu receptů na maso z nutrií, ale kde to maso koupím, jsem nenašel. Jsem okresu Nový Jičín. Můžete poradit? Děkuji.
Karel Klímek

Zdroj: diskuze Nutrie na maso
Odesláno: 15.6.2017 uživatelem Karel Klímek
Počet odpovědí: 4 Zobrazit odpovědi

HOVĚZÍ ROŠTĚNÁ

Hovězí roštěná na grilu

Ingredience: 500–600 g vysokého hovězího roštěnce, olivový olej, snítka tymiánu, čerstvě drcený zelený pepř, sůl, popřípadě do omáčky smetana a mouka na zahuštění

Postup: Maso lehce naklepeme, nepoužíváme však paličku na maso, stačí klouby ruky. Lehce potřeme snítkou tymiánu, olivovým olejem a ochutíme čerstvě nadrceným zeleným pepřem. Maso zatím nesolíme, to osolíme až těsně před podáváním. Maso dáme na rozpálený gril a grilujeme asi 4–6 minut z každé strany, zaleží na šířce steaku. Když je maso hotové, dáme ho odležet do alobalu, dáváme pozor, aby nám neunikla šťáva. Šťávu ze steaku přelijeme do malého kastrůlku a přidáme k ní máslo, osolíme a dle vlastní chuti můžeme popřípadě přidat také smetanu. Podáváme se zeleninovým salátem.

Detail odstavce: Hovězí roštěná na grilu
Zdroj: Hovězí roštěná
Zveřejněno: 16.5.2015


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: sušičky ovoce diskuze

Jako pokud chcete sušit třeba maso, vyplatí se investovat do kvalitnější sušičky. Mohu říct, že jsem měla kulatou plastovou a maso jsem pak vyhazovala. Pak jsem si pořídila yden sušičku a maso je z ní opravdu výborné, protože má právě nastavitelný program a tudíž i termostat.

Zdroj: diskuze Sušičky ovoce diskuze
Odesláno: 14.3.2018 uživatelem Helenka
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

TRADIČNÍ RECEPTY NA HOVĚZÍ MASO

Hovězí vývar

Suroviny:

  • hovězí maso na polévku
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • ½ celeru
  • sůl, pepř, vegeta

Postup:

Omyté maso dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Necháme vařit zhruba hodinu. Pak přidáme očištěnou celou mrkev, celer a petržel, nebo je pokrájíme na větší kousky. Takto vaříme ještě asi půl hodiny. Vytvořenou pěnu na hladině průběžně odebíráme lžící. Před dovařením osolíme, opepříme a dochutíme vegetou. Podáváme s rýží nebo nudlemi.

Zde můžete zhlédnout video, jak připravit čirý hovězí vývar.

Detail odstavce: Hovězí vývar
Zdroj: Tradiční recepty na hovězí maso
Zveřejněno: 16.11.2014


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: nutrie na maso

Maso z nutrie jde koupit na farmách přímo od chovatelů. Obvyklá cena je 140 Kč za kilo masa. Seznam farem můžete vidět tady: www.goofle.cz/search…

Zdroj: diskuze Nutrie na maso
Odesláno: 15.6.2017 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 4 Zobrazit odpovědi

MARINÁDA NA MASO NA GRIL

Zázvorová marináda s rajčaty

Ingredience: 1 ½ šálku kečupu, ¼ šálku sójové omáčky, ¼ šálku cukru, 1 lžička soli, 1 lžička hořčice, 1 stroužek česneku, ½ lžičky drceného zázvoru

Technologický postup: Česnek rozetřeme a vše smícháme. Použijeme k marinování masa – polijeme maso a necháme v klidu asi 2 hodiny. Maso poléváme také při grilování.

Detail odstavce: Zázvorová marináda s rajčaty
Zdroj: Marináda na maso na gril
Zveřejněno: 3.7.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Kde koupím maso z Nutrie - Praha?

Prosím poraďte mi kde v Praze či blízkého okolí koupím maso z Nutrie??

Zdroj: diskuze Nutrie na maso
Odesláno: 5.11.2017 uživatelem Irena
Počet odpovědí: 4 Zobrazit odpovědi

HOVĚZÍ NA HOUBÁCH - KLUCI V AKCI

Doporučení

Maso na tuto omáčku se nemusí pouze vařit, ale je možné jej péct v troubě, což má zase trochu jinou chuť a přidá to na celkovém výrazu tohoto pokrmu.

Vhodnou obměnou za hříbky nebo směs hub jsou lišky. Takto připravené maso na liškách je velmi lahodné.

Pokud nemáte hovězí maso, je možné jej nahradit jiným masem, například vepřovým.

Pro pečení je nejvhodnější použít zadní hovězí maso, kdežto pro vaření se používá přední hovězí, ale to vždy záleží na kuchaři, který pokrm připravuje.

Detail odstavce: Doporučení
Zdroj: Hovězí na houbách - Kluci v akci
Zveřejněno: 24.8.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: skopové maso cena

Nějaká prodejna v Ostravě která prodává skopové maso děkuji za info Ducarová.

Zdroj: diskuze Skopové maso cena
Odesláno: 21.11.2017 uživatelem Vladimíra Ducarová
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

MLETÉ MASO NA GRILU

Jak dělají hamburger na grilu Kluci v akci

Ingredience: 800 g mletého hovězího masa s obsahem 15 % tuku, 1 vejce, 4 stroužky česneku, svazek petrželky, mletý pepř, sůl, 4 plátky čedaru, 4 lístky hlávkového salátu, 1 bílá cibule, kečup, plnotučná hořčice

Postup: Maso smícháme s vejcem, drceným česnekem, sekanou petrželkou, ochutíme pepřem a solí. Necháme chvilku odležet a tvarujeme karbanátky, které vkládáme na pomaštěný gril (olejem nebo špekem) a pečeme po obou stranách. Rozkrájené housky dáme rozpéct na gril, vždy jednu půlku potřeme kečupem, druhou hořčicí, obložíme karbanátkem, plátkem čedaru, plátkem salátu, kolečkem cibule.

Detail odstavce: Jak dělají hamburger na grilu Kluci v akci
Zdroj: Mleté maso na grilu
Zveřejněno: 21.6.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: zavařovaní uzeneho masa

mam uzeném maso hodně libové chci ho zavařit nužu přidat sádlo.

Zdroj: diskuze Zavařovaní uzeneho masa
Odesláno: 6.2.2019 uživatelem krutska anna
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

NALOŽENÍ HOVĚZÍHO STEAKU

Jak naložit steak z roštěné na gril

Ingredience: 4 kusy steaků z roštěnce, 30 ml olivového oleje extra panenského, 2 snítky čerstvého tymiánu (nasekaného), 2 snítky čerstvého rozmarýnu (nasekaného), 2 špetky sušeného oregana, 2 špetky čerstvě namletého černého pepře

Postup: V míse smíchejte ingredience na marinádu: olej, tymián, rozmarýn, oregano a pepř. Přidejte maso a vše dobře promíchejte, aby se marináda dostala všude. Zakryjte mikrotenovou fólií a uložte do lednice. Dvacet minut před grilováním maso vyndejte a nechte odpočinout při pokojové teplotě. Steaky položte na rozžhavený rošt a grilujte je pod zavřeným víkem grilu. Během grilování jednou otočte. Pro stupeň propečení medium rare počítejte s grilováním 6–8 minut. Hotové steaky dejte na talíř a nechte 3–5 minut odpočinout.

Detail odstavce: Jak naložit steak z roštěné na gril
Zdroj: Naložení hovězího steaku
Zveřejněno: 6.5.2019


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: nutrie na maso

volejte 778043802 mam nutrie

Zdroj: diskuze Nutrie na maso
Odesláno: 26.9.2017 uživatelem Lukas
Počet odpovědí: 4 Zobrazit odpovědi

MARINÁDA NA MASO NA GRIL

Grilovací marináda

Ingredience: ¼ lžíce oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička míchaných bylinek nadrobno nakrájených (estragon, bazalka, rozmarýna)

Technologický postup: Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme a všechny přísady promícháme. Maso vložíme do marinády a necháme odležet 12 hodin. Maso často obracíme. Před grilováním ho osušíme, na začátku potřeme olejem, na konci marinádou.

Detail odstavce: Grilovací marináda
Zdroj: Marináda na maso na gril
Zveřejněno: 3.7.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Prodej masa z nutrie

Mam zajem koupit maso z nutrie ale bohuzel nevim kde

Zdroj: diskuze Nutrie na maso
Odesláno: 4.11.2017 uživatelem Petr Huza
Počet odpovědí: 4 Zobrazit odpovědi

MARINÁDA NA MASO NA GRIL

Mnohoúčelová marináda

Ingredience: ¼ šálku oleje, ¼ šálku bílého vína, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička rozdrceného česneku, čerstvě umletý černý pepř

Technologický postup: Všechny ingredience smícháme. Marináda je vhodná ke všem druhům masa. Maso se zalije a marinuje v chladničce při občasném obracení. Touto marinádou můžeme maso potírat při grilování.

Detail odstavce: Mnohoúčelová marináda
Zdroj: Marináda na maso na gril
Zveřejněno: 3.7.2017

RECEPTY NA HOVĚZÍ ZADNÍ KÝTU

Hovězí steak na červeném víně

Ingredience: 4 plátky z vrchního šálu (top round steak), 2 červené cibule (nakrájené na kolečka), 35 ml balzamikového octa, 50 ml červeného vína, 100 ml extra panenského olivového oleje, 2 stroužky česneku (oloupaného a nakrájeného), mořská sůl, čerstvě namletý pepř

Technologický postup: V malé misce smíchejte balzamikový ocet s červeným vínem a olivový olej, přidejte česnek a vše promíchejte. Maso dejte do mísy, přidejte na kolečka nakrájenou cibuli a vše zalijte připravenou marinádou. Maso v ní několikrát obraťte, aby se dostala všude. Zakryjte fólií a nechte marinovat 1 až 2 hodiny při pokojové teplotě. Připravte gril na přímý vysoký žár. Maso vyndejte z marinády a dejte stranou. V pánvi přiveďte k varu zbytek marinády spolu s cibulí a nechte zredukovat na polovinu. Hotovou omáčku dejte stranou. Teď se pusťte do masa. Na stupeň propečení medium počítejte s grilováním 4 minuty z každé strany. Hotové maso sundejte z grilu, osolte a nechte 3 až 5 minut odpočinout. Steaky dejte na talíř, přelijte je omáčkou a servírujte.

Detail odstavce: Hovězí steak na červeném víně
Zdroj: Recepty na hovězí zadní kýtu
Zveřejněno: 23.2.2017

GRIL WEBER

Gril Weber One-Touch 57

Jedná se o kulatý gril na kolečkách, který má průměr 57 cm. Je opatřen technologií One-Touch, která je zabudovaná spolu s čisticí a větrací funkcí a odnímatelnou hliníkovou miskou na popel. Tento gril na dřevěné uhlí umožňuje přímé a nepřímé grilování, jeho součástí je také teploměr. Výška grilu je 89 cm, gril je vybaven i úchytem k zavěšení poklopu, poklop je vybaven držákem s tepelným štítem pro bezpečnou obsluhu. Gril má kotel z kvalitní, porcelánem smaltované oceli, tři hliníkové nohy, dvě plastová kolečka, dvě madla, niklovaný rošt, palivové přepážky.

Detail odstavce: Gril Weber One-Touch 57
Zdroj: Gril Weber
Zveřejněno: 14.11.2015

GRIL WEBER

Jak požívá gril Weber Zdeněk Pohlreich

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ve svém pořadu využívá gril Weber One Touch Premium 67 cm. Jedná se o nejoblíbenější gril, který má široké uplatnění při grilování. Gril je na dřevěné uhlí a umožňuje přímé a nepřímé grilování. Zabudovaná technologie One-Touch má čisticí a větrací funkci s odnímatelnou hliníkovou miskou na popel. Gril má dvě palivové přepážky. Výška grilu je 109 cm, gril je vybaven i úchytem k zavěšení poklopu, součástí poklopu je držákem s tepelným štítem pro bezpečnou obsluhu. Gril se skládá z poklopu a kotle z kvalitní, porcelánem smaltované oceli, má tři hliníkové nohy, dvě plastová kolečka, dvě madla, niklovaný rošt, palivové přepážky, dávkovač uhlí.

Gril lze využít na přípravu jakéhokoli pokrmu na grilu, další příslušenství umožňuje přípravu pokrmů v nádobách (hrnec, misky, stojany na žebra a podobně).

Pro inspiraci správného grilování je možné se podívat na videoukázku.

Detail odstavce: Jak požívá gril Weber Zdeněk Pohlreich
Zdroj: Gril Weber
Zveřejněno: 14.11.2015

NALOŽENÍ HOVĚZÍHO STEAKU

Marináda na hovězí steak

Pokud neodoláte a recepty na steaky vás inspirovaly na marinovaný hovězí steak, tak se pojďte podívat, jak lze naložit hovězí steak...

Ingredience: 2 ks hovězího steaku, 1 lžička čerstvého rozmarýnu, 50 g másla

Ingredience na marinádu: 2 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, 1 lžíce worcestru

Ingredience podle chuti: sůl, kečup, mletý černý pepř, strouhaný sýr

Ingredience na přílohu: 2 vejce, anglická slanina

Postup: Maso očistíme, opepříme a naložíme do marinády (alespoň na 3 hodiny).

Postup – marináda: Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme s olejem a worcestrem.

Postup – bylinkové máslo: Lístky rozmarýnu jemně nasekáme. Změklé máslo utřeme se solí a vmícháme bylinky. Sáčkem na zdobení utvoříme malé pusinky, které necháme v lednici ztuhnout.

Steaky vyjmeme z marinády a na malém množství oleje opékáme z každé strany 2–3 minuty. Potom pánev odstavíme, maso zakryjeme pokličkou a uchováme v teple. Z vajec a nakrájené slaniny připravíme dvě omelety, které podle chuti potřeme kečupem a přeložíme na půlky. Marinované hovězí steaky obložíme slaninovou omeletou, posypeme strouhaným sýrem, na maso položíme bylinkové máslo a ihned podáváme. Vhodnou přílohou k marinovanému hovězímu steaku jsou vařené nebo opékané brambory a čerstvá zelenina.

Detail odstavce: Marináda na hovězí steak
Zdroj: Naložení hovězího steaku
Zveřejněno: 6.5.2019

MARINÁDA NA MASO NA GRIL

Sojová marináda s citronem

Ingredience: ½ šálku sójové omáčky, ½ šálku citronové šťávy, ½ šálku oleje, 1 bobkový list, ½ lžičky pepře, 1 stroužek česneku

Technologický postup: Smícháme sójovou omáčku, citronovou šťávu, salátový olej, bobkový list, pepř a rozetřený česnek. Maso a marinádu vložíme do většího plastového sáčku. Pevně uvážeme, vložíme do mísy. Ponecháme až do 3 dnů v chladničce, přičemž často obracíme. Před grilováním necháme odkapat. Touto marinádou můžeme polévat maso i během grilování.

Detail odstavce: Sojová marináda s citronem
Zdroj: Marináda na maso na gril
Zveřejněno: 3.7.2017

MARINÁDA NA MASO NA GRIL

Zázvorová marináda po čínsku

Ingredience: ½ šálku sójové omáčky, 1 lžíce nastrouhaného zázvoru, ¼ šálku bílého vína, 1 stroužek česneku, 3 lžičky cukru

Technologický postup: Smícháme a marinádu použijeme k marinování masa. Marinujeme asi 1 hodinu, necháme odkapat a pak grilujeme.

Detail odstavce: Zázvorová marináda po čínsku
Zdroj: Marináda na maso na gril
Zveřejněno: 3.7.2017

HOVĚZÍ ROŠTĚNÁ

Hovězí roštěná na hořčici

Ingredience: 80 dkg hovězí roštěné, olej, 3 menší cibule, 1 l vývaru z hovězího bujónu, 3 lžíce mouky, 5 lžic plnotučné hořčice, sůl, pepř, kmín

Postup: Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky (cca 1 cm) a mírně naklepeme. Osolíme, opepříme a pomažeme každý kousek hořčicí (pouze z vrchní části). Na oleji zpěníme cibulku, přidáme lžičku kmínu, vložíme maso hořčicí navrch, zprudka opečeme, maso otočíme a opečeme i ze strany, kterou jsme natřeli hořčicí. Zalijeme částí vývaru a dusíme asi 40 minut za stálého podlévání vývarem. Měkké maso vyndáme a do výpeku přilijeme zbytek vývaru. Přivedeme k varu. V 1 dl vody rozmícháme mouku a za stálého míchání zahustíme. Maso vložíme zpět do omáčky a vaříme ještě 5 minut. Podáváme s karlovarským knedlíkem.

Detail odstavce: Hovězí roštěná na hořčici
Zdroj: Hovězí roštěná
Zveřejněno: 16.5.2015

MARINÁDA NA MASO NA GRIL

Bylinková marináda

Ingredience: ½ šálku nasekané cibule, ½ šálku citronové šťávy, ¼ šálku oleje, ½ lžičky soli, ½ lžičky sušeného celeru, ½ lžičky mletého tymiánu, 1 stroužek česneku

Technologický postup: Česnek rozetřeme, vše smícháme a marinujeme; zbytkem poléváme při grilování. Použijeme k marinování masových steaků.

Detail odstavce: Bylinková marináda
Zdroj: Marináda na maso na gril
Zveřejněno: 3.7.2017

TRADIČNÍ RECEPTY NA HOVĚZÍ MASO

Hovězí zadní kýta

Hovězí zadní kýtu můžete použít na mnoho způsobů. Hodí se na dušení, pečení v celku, rolády, ale i k omáčkám.

Dušená hovězí zadní kýta se zeleninou

Suroviny:

  • 500 g hovězí zadní kýty
  • 250 g kořenové zeleniny – celer, petržel
  • 150 g mrkve
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • hovězí vývar
  • 1 dcl červeného vína
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • olej
  • sůl, pepř
  • 1 bobkový list
  • špetka tymiánu
  • 3 hřebíčky
  • 3 kuličky pepře

Postup:

Nakrájíme cibuli na drobno, dáme do hrnce s rozehřátým olejem a osmahneme dozlatova. Poté přidáme rajský protlak, červené víno, hovězí vývar a zamícháme. Přihodíme hovězí maso pokrájené na větší kousky, přidáme koření, prolisovaný česnek a osolíme. Přiklopené dusíme do měkka. Ve volné chvíli si očistíme celer, petržel a mrkev. Pokrájíme na kousky, tak jak máme rádi, a přihodíme ke změklému masu. Dusíme ještě chvilku, než zelenina změkne. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží, bramborem nebo čerstvou bagetou.

Detail odstavce: Hovězí zadní kýta
Zdroj: Tradiční recepty na hovězí maso
Zveřejněno: 16.11.2014

TRADIČNÍ RECEPTY NA HOVĚZÍ MASO

Hovězí na česneku

Suroviny:

  • 500 g hovězího masa
  • 2 cibule
  • česnek
  • sůl
  • olej
  • hladká mouka a voda

Postup:

Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájené maso, které jsme si předem naklepali, osolili a opepřili. Maso osmahneme zprudka z obou stran, přidáme prolisovaný česnek. Poté podlijeme vodou a dusíme do měkka. Šťávu si dohustíme hladkou moukou rozdělanou ve studené vodě. Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.

Detail odstavce: Hovězí na česneku
Zdroj: Tradiční recepty na hovězí maso
Zveřejněno: 16.11.2014