Informace od profesionálů

MENU

  

RÝMOVNÍK

  

ZAVAŘOVÁNÍ

  

OMÁČKA

  

ČAJE

  
Téma

RYCHLÉ MOUČNÍKY NA PLECH

OBSAH

Jednoduché a rychlé moučníky

Jednoduché recepty na moučníky jsou v oblibě pro nenáročnost přípravy – většinou vám postačí hrnek, polévková lžíce na odměření, vařečka a miska na promíchání. Můžete vytvořit tmavé či světlé variace, prostě to, co máte rádi. Jsou snadné, přičemž vykouzlíte vláčný, nadýchaný dezert, který za půl hodiny voní na stole.

Zdroj: Rychlý moučník na plech

Poradna

V naší poradně s názvem ZAVAŘOVÁNÍ MASA DO SKLENIC V TROUBĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nadja.

Citát: "Nejprve si připravíme mělký plech, na nějž sklenice postavíme. Plech pak zalijeme vodou do výšky 2 až 3 centimetrů."
- Mělký plech bývá tak 1 cm vysoký, takže do něj 2-3cm vody nenalijeme.
- Plech pak zalijeme vodou - zaléváme asi sklenice uložené na plechu, nikoliv plech, to bychom vodu lili přímo do trouby.
-----------------
Nesrovnalosti:
Zavařování masa na dovolenou (v hrnci):
"Maso můžete do sklenic napěchovat a následně zalít vepřovým vývarem až po okraj"
Zavařování masa do sklenic v mikrovlnce:
"Sklenice neplníme až po okraj, ale pod víčkem musí zůstat mezera, což je stejné, jako při zavařování v hrnci."
Dotaz: TAKŽE PLNÍME AŽ PO OKRAJ, NEBO S MEZEROU?
------------------
Při zavařování v mikrovlnce doporučuji sklenice podložit talířem s trochu zvýšeným okrajem - pokud tekutina vyteče, aby se nerozlila po celé troubě.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Při zavařování se sklenice plní s okrajem. Mezi víčkem a obsahem musí být mezera alespoň půl centimetru. Je to proto, že při zavařování se vlivem zvýšené teploty zvetšuje objem obsahu a ten by mohl vytékat. Samotné vytékání nevadí, ale hrozí, že se s tekutinou může pod víčko dostat i pevná struktura, třeba svalové vlákno, které pak způsobí neťesnosti a zkažení obsahu.

Zdroj: diskuze Zavařování masa do sklenic v troubě

Kokosový moučník na plech

Ingredience: 2 vajíčka, 1 hrnek mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 kypřicí prášek, 1 hrnek cukru moučka, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku strouhaného kokosu, 1/2 hrnku cukru moučka

Postup: Celá vajíčka rozšleháme, přidáme moučkový cukr, olej, mléko a mouku s práškem do pečiva. Vylijeme na vymaštěný plech, posypeme strouhaným kokosem a cukrem moučka a pečeme na 200 °C asi 20 minut.

Zdroj: Hrníčkové recepty na moučníky na plech

Diskuze

V diskuzi RYCHLÝ MOUČNÍK NA PLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika semrova.

Když mám zlucnikovou dietu můžu moučník z listového těsta jsem měsíc po operaci

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rychlý moučník na plech

Drobenka

Ingredience: 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce prosáté strouhanky, 2 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce másla

Postup: Vše řádně propracujeme.

Zdroj: Hrníčkové recepty na moučníky na plech

Poradna

V naší poradně s názvem VÝPIS DLE JMÉNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Matějková.

Dokázal by někdo zjistit veškeré nemovitosti, které tato osoba vlastní a zda jsou dané nemovitosti zatíženy např. hypotékou, případně kompletní výpis? Pavel Matějka, 21.2.1972

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Výpis všech nemovitostí konkrétních osob v daném katastru vám rychle zjistí na pracovišti Katastrálního úřadu na základě žádosti, kterou jim tam předložíte.

Zdroj: diskuze Výpis dle jména

Rychlá buchta na plech

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1 balíček prášku do pečiva, 1 vejce, 1 hrnek mléka, máslo na vymazání, ovoce dle sezony

Postup: Mouku, cukr a máslo rozmělňujeme prsty tak dlouho, až nám vznikne drobenka. Z celého množství oddělíme 2–3 hrstky. Do zbytku přidáme prášek do pečiva, vejce a mléko. Umícháme těsto, které nalijeme na vymazaný plech, poklademe sezonním ovocem, posypeme odloženou drobenkou a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

Zdroj: Hrníčkové recepty na moučníky na plech

Diskuze

V diskuzi OŠETŘENÍ LOPATKOVCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal Juráš.

Dobrý den.Mám lopatkovec na kterém mi rychle žloutnou listy.Co mám udělat?
Květináč mám dostatečně velký a mističku pod ním také dle průměru do kterého rostlinu zalévám.Prosím poraďte mi.Budu vděčný za každou radu.S přáním hezkého dne Juráš Michal z Poličky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ošetření lopatkovce

Hruškový koláč na plech hrníčkový

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 3 vejce, 1 hrnek mléka, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva, 4 hrušky nebo hruškový kompot, drobenka

Postup: Vejce, cukr a olej vyšleháme, přidáme mouku, mléko, prášek do pečiva. Poklademe na kousky pokrájenými hruškami a posypeme drobenkou. Pečeme na 170 °C. Také můžete hrušky nastrouhat, přidat skořicový cukr, ořech či rozinky. V zimě můžete použít kompotované hrušky.

Zdroj: Hrníčkové recepty na moučníky na plech

Poradna

V naší poradně s názvem STŘÍHÁNÍ SMRČKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Váňová.

Dobnrý den,
máme na zahrádce okrasný smrček, jen už pořádně povyrostl a potřebuji ho ostříhat..vytvarovat..zmenšit.. Potřebuji poradit, který měsíc v roce se to může dělat.
Děkuji za odpověď,
Eva Váňová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Většina stálezelených rostlin se seřezává buď ve vegetačním klidu na začátku jara před začátkem nového růstu, nebo je lze řezat když jsou polospící, v polovině léta. Březen je nejvhodnější na řezání smrčků, protože nový růst rychle zaplní zakrácená místa.

Zdroj: diskuze Stříhání smrčku

Mramorová bábovka na plech

Ingredience: 2 hrníčky polohrubé mouky, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek cukru (krupice či krystal), 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, kakao, na vymazání tuk a hrubou mouku nebo kokos

Postup: Všechny suroviny smícháme, půlku těsta nalijeme do tukem a moukou vysypané formy (či kokosem). Druhou půlku obarvíme kakaem a vylijeme také do formy. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 °C po dobu 45–50 minut.

Zdroj: Hrníčkové recepty na moučníky na plech

Poradna

V naší poradně s názvem OPORA PRO VÍNO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vendy.

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda vinné révě nějak výrazně vadí jako opora kari síť?

Předem děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kari síť se jako opora vinné révy dá použít, ačkoliv to není optimální. Budou tam překážet ty svislé tyče. Zkuste vybrat síť s velkými oky 20 až 30 cm. Kari síť také opatřete antikorozním nátěrem. Surová kari síť špatně reaguje na postřiky a mohla by rychle prorezivět.

Zdroj: diskuze Opora pro víno

Moučník na malý plech

Ingredience na těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku mléka, 1 šlehačka, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1 nastrouhaná cukrovinka Margot

Ingredience na polevu: čokoládová poleva, kokos, Margot, popřípadě moučkový cukr

Postup: Vše promícháme a pečeme na malém plechu 25 až 30 minut na 180–200 °C. Je možné upéct i jako bábovku. Navrch můžeme dát čokoládovou polevu s druhou nastrouhanou margotkou a posypat kokosem, nebo jen moučkový cukr.

Zdroj: Hrníčkové recepty na moučníky na plech

Diskuze

V diskuzi PĚSTOVÁNÍ KAMÉLIÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JAROŠOVÁ.

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat jestli by kamélii vadilo podlahové topení.A musí mít hodně světla,nebo by mohla být v chodbě,kde moc světla není?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

dobry den. CHtela bych se zeptat na pestovani kamelie na zahradě a jestly muže byt nasazena k plotu do pudy. takze by byla porad venku i v zimě. A jak rychle roste. Dekuji za odpoved

Zdroj: diskuze Pěstování kamélií

Koláč na plech s pudinkem

Ingredience na těsto: 2 lžičky jedlé sody, 0,75 hrnku mléka, 1 hrnek hladké mouky, 0,5 hrnku oleje, 1 hrnek cukru moučka, 1 hrnek hrubé mouky

Ingredience na potření: 600 ml mléka, 2 balíčky pudinku, 2 lžíce cukru

Postup: Do misky dáme hrnek hladké a hrubé mouky, přidáme 3 vejce, půl hrnku oleje, 3/4 hrnku mléka, 2 lžičky jedlé sody, hrnek cukru a vše dohromady vymícháme a vylijeme na plech vyložený pečicím papírem. Na pudink si odměříme 600 ml mléka, část necháme v hrnku a část vlijeme do rendlíku, přidáme cukr a necháme zavařit. Do mléka v hrníčku vsypeme 2 sáčky pudinku a vlijeme do vařícího mléka. Zavaříme a horkým pudinkem polijeme syrové těsto na plechu. Buchtu dáme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut při 180 °C. Hrníčkový koláč s pudinkem po vychladnutí nakrájíme a podáváme s šálkem kávy nebo čaje jako vynikající moučník.

Zdroj: Hrníčkové recepty na moučníky na plech

Diskuze

V diskuzi PĚSTOVÁNÍ A NEMOCI ORCHIDEJÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eliška.

Prosím o radu uprostřed orchideje (srdíčko) vyrustá list vadný poschlý s barvou do fialova a trochu lepí list je pokroucený rychle se to dostalo na všechny orchideje díky ya radu Eliška.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mirka.

Dobry den,
Ke konci brezna sem dostala k narozeninam orchideje,bohuzel ted jim zacali hnednout listy,nevim co s tim.V kvetinarstvi mi poradili ze je mam ostrigat ale bevim zda je to dobry napad.
Predem moc dekuji za radu
Mirka

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Pěstování a nemoci orchidejí

Moučník z listového těsta s nutellou

Ingredience: 500 g listového těsta, 200 g nutelly, 1 vejce

Technologický postup: Listové těsto vyválíme na plát ve tvaru obdélníku o rozměrech přibližně 50 x 30 cm, silný asi půl centimetru. Pak ho podélně rozpůlíme, oba pásy těsta rozdělíme na 8 trojúhelníčků. Na každý kousek naneseme trochu nutelly. Trojúhelníčky pečlivě, aby náplň nevytékala, svineme do rohlíčků a přeneseme na plech s pečicím papírem. Rohlíčky potřeme rozkvedlaným vajíčkem a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C asi na 20 minut.

Zdroj: Moučníky z listového těsta

Diskuze

V diskuzi HUBENÍ PLEVELE V DLAŽBĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Hron.

Hubení plevele horkým vzduchem. Plevel se musí ohřát tak, aby vypadala jako opatřena vařící vodou. Uschne za pár dní. Nemá cenu plevel rychle upálit celou, zůstanou zde kořeny, které do 14 dnů zase rostou znovu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hubení plevele v dlažbě

Moučník na plech s tvarohem

Ingredience na těsto: 1 hrnek moučkového cukru, 3/4 hrnku oleje, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, kypřicí prášek, vanilkový cukr

Ingredience na náplň: 500 g měkkého tvarohu (ne vaničkový, ale v kostce), 1 hrnek cukru moučka, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 2 vanilkové cukry

Postup: Nejdříve začneme s těstem. Do mísy prosejeme cukr, přidáme olej, vejce, mléko a krátce šleháme. Poté přidáme mouku promíchanou s kypřicím práškem, kakao a podle chuti můžeme přidat i vanilkový cukr. Ve druhé míse ušleháme všechny ingredience na tvaroh. Plech na moučník vymastíme (máslem, sádlem) a vysypeme hrubou moukou. Těsto vylijeme a rovnoměrně rozmažeme po plechu, nahoru dáme tvaroh a lžičkou promícháme, aby nám vznikly „obláčky“. Pečeme v horkovzdušné troubě cca na 180 °C asi 25 minut. Tvarohový moučník je rychlý a vždy se po něm zapráší.

Zdroj: Hrníčkové recepty na moučníky na plech

Poradna

V naší poradně s názvem KALA BÍLÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Felda.

Po třech týdnech kvetení většina květů zezelená. Má to tak být, nebo dělám při pěstování někde chybu?
Děkuji Felda

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Zelené květy takhle rychle po prodeji svědčí o přebytku dusíku v substrátu. Ten se tam mohl dostat společně s hnojivem v prodejně a nebo ve vaší zálivce. Zvolte hnojivo s nižším obsahem dusíku a vyšším obsahem fosforu. Pravidelně jednou za měsíc zalévejte rozmixovanými skořápkami od vajec.

Zdroj: diskuze Pokojová kala pěstování

Čokoládový moučník na plech

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek třtinového cukru, 400 ml jogurtu, 1,5 dl mléka, 0,5 dl oleje, 1 balíček kypřicího prášku, 2 lžíce kakaa, 1 lžička sody, 300 g čokolády na vaření, 50 g másla

Postup: Do mísy vsypeme prosátou mouku, kypřicí prášek do pečiva, jedlou sodu, kakao a třtinový cukr. Přidáme jogurt, olej a mléko. Všechny suroviny na jogurtový koláč dobře promícháme a poté šleháme, dokud nám nevznikne hladké kakaové těsto. Do těsta vmícháme na kousíčky rozlámanou čokoládu (150 g). Těsto na jogurtový koláč vlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Koláč pečeme při 175 °C asi 35 minut. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme zbytek čokolády společně s máslem. Koláč po upečení necháme zcela vychladnout a poté jej polijeme čokoládovou polevou. Polevu rovnoměrně rozetřeme stěrkou a v chladu necháme zatuhnout. Podáváme s kopečky zakysané smetany.

Zdroj: Hrníčkové recepty na moučníky na plech

Rychlé řezy na plech

Ingredience: 1 větší kelímek bílého jogurtu (200 g), 1 kelímek polohrubé mouky (i na formu), 1⁄2 kelímku krupicového cukru, 1⁄2 kelímku oleje nebo rozpuštěného másla (i na formu), 1⁄2 sáčku kypřicího prášku do pečiva, 1 vejce, 1 meruňkový kompot (bez šťávy)

Ingredience na drobenku: 100 g hrubé mouky, 80 g másla, 80 g krupicového cukru

Postup: Předehřejte troubu na 180 stupňů. Smíchejte jogurt, mouku, cukr, tuk, kypřicí prášek a vejce. Těsto rozetřete do vymazané a vysypané koláčové formy o průměru 22 cm a poklaďte okapaným ovocem. Přísady na drobenku promněte a drobenku poté nasypte na koláč. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 minut, až drobenka zezlátne.

Zdroj: Rychlý moučník na plech

Moučník na plech s pudinkem

Ingredience na těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka o pokojové teplotě, 1/2 hrnku oleje, 2 celá vejce, 1 prášek do pečiva

Ingredience na tvarohovou náplň: 2 tvarohy, 1 hrnek cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink, prášek do pečiva, 2 celá vejce, 1 hrnek mléka (pokud máme tvaroh ve vaničce, tak mléka cca 3/4 hrnku), 1/2 hrnku povidel

Postup: Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse. V druhé míse zpracujeme tvarohovou náplň – opět vše smícháme dohromady, tvarohy, cukr, pudink (prášek), vejce a mléko (máme-li tvaroh ve vaničce, dáme trochu méně). Na plech vyložený pečicím papírem vylijeme polovinu těsta a roztáhneme ho až do krajů. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla klademe malou lžičkou do této náplně tak, jako kdybychom dávali ovoce. Nakonec celé zalijeme zbytkem těsta a dáme pozvolna péct (cca 160 °C) do vyhřáté trouby dozlatova. Moučník je opravdu výborný a chutná podobně jako hanácké koláče. Povrch je možné pocukrovat.

Zdroj: Hrníčkové recepty na moučníky na plech

Moučník z listového těsta a tvarohu

Ingredience: 500 g listového těsta, 500 g tvarohu, ¼ ks citronu, 3 lžíce vanilkového cukru, 2 žloutky, čerstvé ovoce

Technologický postup: Listové těsto rozválíme na plát a rozdělíme na dvě stejně velké části o velikosti plechu. Použijeme spíše menší plech, aby vrstva tvarohu byla vyšší. Tvaroh rozšleháme se žloutky, lžičkou citronové šťávy a vanilkovým cukrem podle chuti. Libovolné ovoce (meruňky, jahody, drobné ovoce a podobně) omyjeme a necháme okapat, větší kousky rozkrájíme. Ovoce vmícháme do tvarohu. Plech vyložíme pečicím papírem a poklademe prvním plátem těsta, ten vložíme do trouby a lehce předpečeme cca 5 minut. Pečeme na 200 °C. Poté vyjmeme, necháme vychladnout, potřeme tvarohem, uhladíme a přikryjeme druhým plátem. Listový koláč vložíme zpět do trouby a pečeme, dokud není povrch zlatavý. Listový koláč s tvarohem krájíme na kostky a podáváme ke kávě.

Zdroj: Moučníky z listového těsta

Moučník s pudinkem a jablky

Ingredience: 500 g listového těsta, 1 balení piškotů, 1,5 kg strouhaných jablek, skořice, cukr krystal, 2 vanilkové cukry, 1 l mléka, 3 vanilkové pudinky

Ingredience: Na suchý plech položíme polovinu rozváleného listového těsta. Na ni vyskládáme piškoty, na piškoty strouhaná jablka. Ta posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Jsou-li jablka kyselejší, přidáme ještě trochu cukru krystal. Na jablka nalijeme horký pudink (z 1 litru mléka, 3 balení vanilkového pudinku a 6 lžic cukru). Na pudink položíme druhou polovinu listového těsta, přimáčkneme okraje a pečeme na 160 °C do zlatova. Po upečení necháme moučník vychladnout, nakrájíme na kostky a podáváme.

Zdroj: Moučníky z listového těsta

Pudinková buchta na plech

Na vás je jen vybrat ten správný recept na pudinkovou buchtu, jíž později potěšíte nejen sebe, ale i svou rodinu nebo přátele. Věřím, že se alespoň jeden z níže uvedených receptů stane vaším oblíbeným a vy se k němu budete s chutí vracet.

Zdroj: Pudinková buchta na plech


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Nina Vinšová


Recept1

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP