Informace od profesionálů

MENU

  

RÝMOVNÍK

  

ZAVAŘOVÁNÍ

  

OMÁČKA

  

ČAJE

  
Téma

RYCHLÉ ŘEZY NA PLECH

OBSAH

Rychlé řezy na plech

Ingredience: 1 větší kelímek bílého jogurtu (200 g), 1 kelímek polohrubé mouky (i na formu), 1⁄2 kelímku krupicového cukru, 1⁄2 kelímku oleje nebo rozpuštěného másla (i na formu), 1⁄2 sáčku kypřicího prášku do pečiva, 1 vejce, 1 meruňkový kompot (bez šťávy)

Ingredience na drobenku: 100 g hrubé mouky, 80 g másla, 80 g krupicového cukru

Postup: Předehřejte troubu na 180 stupňů. Smíchejte jogurt, mouku, cukr, tuk, kypřicí prášek a vejce. Těsto rozetřete do vymazané a vysypané koláčové formy o průměru 22 cm a poklaďte okapaným ovocem. Přísady na drobenku promněte a drobenku poté nasypte na koláč. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 minut, až drobenka zezlátne.

Zdroj: Rychlý moučník na plech

Poradna

V naší poradně s názvem ZAVAŘOVÁNÍ MASA DO SKLENIC V TROUBĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nadja.

Citát: "Nejprve si připravíme mělký plech, na nějž sklenice postavíme. Plech pak zalijeme vodou do výšky 2 až 3 centimetrů."
- Mělký plech bývá tak 1 cm vysoký, takže do něj 2-3cm vody nenalijeme.
- Plech pak zalijeme vodou - zaléváme asi sklenice uložené na plechu, nikoliv plech, to bychom vodu lili přímo do trouby.
-----------------
Nesrovnalosti:
Zavařování masa na dovolenou (v hrnci):
"Maso můžete do sklenic napěchovat a následně zalít vepřovým vývarem až po okraj"
Zavařování masa do sklenic v mikrovlnce:
"Sklenice neplníme až po okraj, ale pod víčkem musí zůstat mezera, což je stejné, jako při zavařování v hrnci."
Dotaz: TAKŽE PLNÍME AŽ PO OKRAJ, NEBO S MEZEROU?
------------------
Při zavařování v mikrovlnce doporučuji sklenice podložit talířem s trochu zvýšeným okrajem - pokud tekutina vyteče, aby se nerozlila po celé troubě.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Při zavařování se sklenice plní s okrajem. Mezi víčkem a obsahem musí být mezera alespoň půl centimetru. Je to proto, že při zavařování se vlivem zvýšené teploty zvetšuje objem obsahu a ten by mohl vytékat. Samotné vytékání nevadí, ale hrozí, že se s tekutinou může pod víčko dostat i pevná struktura, třeba svalové vlákno, které pak způsobí neťesnosti a zkažení obsahu.

Zdroj: diskuze Zavařování masa do sklenic v troubě

Rychlé ořechové řezy

Ingredience: 5 vajec, 150 g moučkového cukru, 150 g másla, 150 g čokolády na vaření Orion, 120 g strouhaných ořechů, 150 g polohrubé mouky

Postup: Utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme žloutky a za stálého tření pomalu přidáváme ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládu. Přisypeme mouku s posekanými ořechy a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech vysypaný moukou a vymazaný tukem a upečeme. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou a po zatuhnutí nakrájíme na úhledné řezy; můžeme je ještě přizdobit jádrem ořechu.

Zdroj: Ořechové řezy

Diskuze

V diskuzi RYCHLÝ MOUČNÍK NA PLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika semrova.

Když mám zlucnikovou dietu můžu moučník z listového těsta jsem měsíc po operaci

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rychlý moučník na plech

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ingredience: 200 g moučkového cukru, 200 g másla, 200 g vlašských ořechů, 120 g polohrubé mouky, sníh z bílků

Ingredience na polevu: 4 žloutky, 180 g moučkového cukru

Postup: Cukr ušleháme s máslem do pěny, přidáme ořechy, mouku a lehce vmícháme sníh z bílků. Upečeme na menším pekáči ve středně horké troubě – je to rychle pečené. Horké řezy hned po vyndání z trouby polijeme polevou (4 žloutky ušleháme s cukrem do pěny). Řezy jsou rychlé a recepty na ně budete rozesílat.

Zdroj: Ořechové řezy

Poradna

V naší poradně s názvem VÝPIS DLE JMÉNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Matějková.

Dokázal by někdo zjistit veškeré nemovitosti, které tato osoba vlastní a zda jsou dané nemovitosti zatíženy např. hypotékou, případně kompletní výpis? Pavel Matějka, 21.2.1972

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Výpis všech nemovitostí konkrétních osob v daném katastru vám rychle zjistí na pracovišti Katastrálního úřadu na základě žádosti, kterou jim tam předložíte.

Zdroj: diskuze Výpis dle jména

Rychlé pudinkové řezy

Ingredience: 5 žloutků, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 200 g hladké mouky, 1 dl oleje, 1 dl vody, 1 prášek do pečiva, sníh z 5 bílků, 1 l mléka, 2 pudinky, kakao nebo skořice na posyp, 3 zakysané smetany

Postup: Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh. Těsto nalijeme na plech. Na syrové těsto nalijeme uvařený čokoládový pudink (z 1 litru mléka a 2 pudinků). Po upečení dáme ihned na buchtu 3 zakysané smetany oslazené vanilkovým cukrem. Nakonec posypeme kakaem nebo skořicí a podáváme.

Zdroj: Pudinkové řezy – recepty

Diskuze

V diskuzi OŠETŘENÍ LOPATKOVCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal Juráš.

Dobrý den.Mám lopatkovec na kterém mi rychle žloutnou listy.Co mám udělat?
Květináč mám dostatečně velký a mističku pod ním také dle průměru do kterého rostlinu zalévám.Prosím poraďte mi.Budu vděčný za každou radu.S přáním hezkého dne Juráš Michal z Poličky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ošetření lopatkovce

Pařížské řezy

Ingredience na těsto: 2 lžíce kakaa, 1 hrnek moučkového cukru, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku mléka, 2 hrnky polohrubé mouky

Ingredience na zdobení: 30 g vlašských ořechů, 2 tyčinky bílých ledových kaštanů

Ingredience na krém: 2 pařížské šlehačky, rybízová marmeláda

Postup: Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Mléko ohřejte, aby bylo vlažné. Do mísy dejte mouku, cukr, kakao, mléko, olej, žloutky a ušlehejte do hladké hmoty. Potom krátce a rychle zašlehejte prášek do pečiva. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a lehce jej vmíchejte do kakaové hmoty. Troubu předehřejte na 180 °C. Hluboký plech vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Rozprostřete v něm těsto a cca 12 minut pečte. Upečený korpus nechte vychladnout. Obě pařížské šlehačky vyšlehejte do tuha a na vychladlý piškot natřete marmeládu a poté šlehačky. Ořechy a bílé kaštany nastrouhejte na řezy. Postup je jednoduchý a rychlý.

Zdroj: Pařížské řezy

Poradna

V naší poradně s názvem STŘÍHÁNÍ SMRČKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Váňová.

Dobnrý den,
máme na zahrádce okrasný smrček, jen už pořádně povyrostl a potřebuji ho ostříhat..vytvarovat..zmenšit.. Potřebuji poradit, který měsíc v roce se to může dělat.
Děkuji za odpověď,
Eva Váňová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Většina stálezelených rostlin se seřezává buď ve vegetačním klidu na začátku jara před začátkem nového růstu, nebo je lze řezat když jsou polospící, v polovině léta. Březen je nejvhodnější na řezání smrčků, protože nový růst rychle zaplní zakrácená místa.

Zdroj: diskuze Stříhání smrčku

Ořechové řezy na plech

Ingredience: 250 g Hery + na vymazání plechu, 200 g cukru, sůl, 1 balíček vanilkového cukru, 4 vejce, 200 g vlašských ořechů (nebo lískových jader), z toho 30 g na ozdobu, 250 g mouky, 3 plné lžičky prášku do pečiva

Ingredience na polevu: 250 g moučkového cukru, 2 lžičky instantní kávy, 2–3 lžíce vody

Postup: Heru našlehejte do pěny, přimíchejte cukr, sůl, vanilkový cukr a vejce, přidejte mleté ořechy a postupně vmíchejte mouku promíchanou s práškem do pečiva. Natřete na pomaštěný, moukou vysypaný plech a upečte v předehřáté troubě. Elektrická trouba: cca 200 °C. Plynová trouba: stupeň 3. Doba pečení je cca 15–20 minut. Ihned nakrájejte na 30 čtverců, potáhněte polevou a ozdobte vlašským jádrem.

Zdroj: Ořechové řezy

Poradna

V naší poradně s názvem OPORA PRO VÍNO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vendy.

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda vinné révě nějak výrazně vadí jako opora kari síť?

Předem děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kari síť se jako opora vinné révy dá použít, ačkoliv to není optimální. Budou tam překážet ty svislé tyče. Zkuste vybrat síť s velkými oky 20 až 30 cm. Kari síť také opatřete antikorozním nátěrem. Surová kari síť špatně reaguje na postřiky a mohla by rychle prorezivět.

Zdroj: diskuze Opora pro víno

Pařížské jahodové řezy

Ingredience: 8 vajec, 150 g moučkového cukru, 150 g hrubé mouky, tuk a mouka na plech, 1 Salko, 250 g másla, 100 g moučkového cukru, 1,5 kg čerstvých jahod, 2 šlehačkové smetany, 100 g čokolády na vaření

Postup: Den předem uvaříme v dostatečném množství vody Salko. Vaříme jej minimálně 2 hodiny. Dopředu uvaříme rovněž smetanu s čokoládou, vychladíme a dáme do lednice.

Postup - těsto: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme prosátou mouku a sníh z bílků. Těsto vylijeme na tukem vymazaný plech a upečeme.

Postup - krém: Máslo vyšleháme s cukrem a opatrně všleháme i vychlazené Salko. Krém natřeme na piškot, navrch poklademe očištěné jahody a pak natřeme vyšlehanou čokoládovou šlehačku. Necháme ztuhnout v lednici a ozdobíme nastrouhanou čokoládou.

Zdroj: Pařížské řezy

Diskuze

V diskuzi PĚSTOVÁNÍ KAMÉLIÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JAROŠOVÁ.

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat jestli by kamélii vadilo podlahové topení.A musí mít hodně světla,nebo by mohla být v chodbě,kde moc světla není?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

dobry den. CHtela bych se zeptat na pestovani kamelie na zahradě a jestly muže byt nasazena k plotu do pudy. takze by byla porad venku i v zimě. A jak rychle roste. Dekuji za odpoved

Zdroj: diskuze Pěstování kamélií

Pudinkové řezy se zakysanou smetanou

Ingredience na těsto: 200 g cukru moučky, 200 g hladké mouky, 4 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 dl oleje

Ingredience na pudink: 1 l mléka, 2 vanilkové pudinky, cukr

Ingredience na vrchní vrstvu: 2 zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, skořice a Granko na posypání

Postup: Suroviny na těsto smícháme a vylijeme na vysypaný a vymazaný vysoký plech, protože těsto při pečení stoupne. Na těsto nalijeme uvařený horký vanilkový pudink a zapečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Po upečení na teplou buchtu rozetřeme 2 zakysané smetany s 2 vanilkovými cukry a posypeme Grankem a skořicí (skořice je zde moc dobrá, ale nepřehánět). Řezy uchováváme v lednici. Je to neuvěřitelně lehká, dobrá a také osvěžující „buchta“. U ní je jistota, že vám dlouho nevydrží.

Zdroj: Pudinkové řezy – recepty

Diskuze

V diskuzi JAKÉ VZDĚLÁNÍ MUSÍ MÍT ČLOVĚK PRO PROŘEZ STROMŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eduard Křivánek.

Dobrý den, jaká legislativa stanoví, že činnosti s úpravou korun stromů/mladých i vzrostlých/ může provádět pouze arborista ?
Hrozí i certifikovanému pracovníkovy finanční postih, pokud např. po jeho zásahu dojde k zaschnutí stromu?
Může provádět veškeré úpravy korun stromů a speciální řezy osoba , která má platný kurz na motorové pily?


Předem děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jaké vzdělání musí mít člověk pro prořez stromů

Ořechové řezy se šlehačkou

Ingredience na ozdobu: 5 g čokoládového sypání, 3 dkg vlašských ořechů

Ingredience na potření: 1 smetana ke šlehání, 2 ztužovačce do šlehačky, 1 pařížská šlehačka

Ingredience na těsto: 1 prášek do pečiva, 10 dkg mletých vlašských ořechů, 20 dkg cukru moučka, 4 vejce, 20 dkg hladké mouky, 10 lžic horké vody

Postup: Žloutky utřeme s cukrem a horkou vodou do pěny, přidáme ořechy, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Těsto natřeme na menší plech vyložený pečicím papírem a upečeme. Po upečení necháme vychladnout. Mezitím ušleháme šlehačky se ztužovačem, placku potřeme pařížskou šlehačkou, na to bílou šlehačkou a posypeme čokoládovým sypáním. Ozdobíme kousky vlašských ořechů. Ořechové řezy se šlehačkou nakrájíme a podáváme.

Zdroj: Ořechové řezy

Diskuze

V diskuzi PĚSTOVÁNÍ A NEMOCI ORCHIDEJÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eliška.

Prosím o radu uprostřed orchideje (srdíčko) vyrustá list vadný poschlý s barvou do fialova a trochu lepí list je pokroucený rychle se to dostalo na všechny orchideje díky ya radu Eliška.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mirka.

Dobry den,
Ke konci brezna sem dostala k narozeninam orchideje,bohuzel ted jim zacali hnednout listy,nevim co s tim.V kvetinarstvi mi poradili ze je mam ostrigat ale bevim zda je to dobry napad.
Predem moc dekuji za radu
Mirka

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Pěstování a nemoci orchidejí

Ořechové řezy medové

Ingredience: 250 g medu, půl lžíce másla, 2 vejce, cca 300–400 g hladké mouky, citronová kůra, 1 lžička prášku do pečiva, tuk a hrubá mouka na plech, ořechová jádra na ozdobu

Ingredience na polevu: 1 bílek, trocha vody, med

Postup: Nahřátý horký med smícháme s máslem a celými vejci. Přidáme tolik hladké mouky, aby těsto bylo husté jako na nudle. Během zadělávání přidáme skořici, nastrouhanou kůru a prášek do pečiva. Na vále těsto dobře vypracujeme (asi hodinu), pak uložíme do chladu a necháme cca půl dne odpočívat. Nakonec vyválíme placky na malík tlusté, přeneseme je na tukem vymazané a hrubou moukou vysypané plechy a na povrchu je potřeme polevou. Povrch poklademe jádry ořechů. Marcipán upečeme dorůžova. Ještě zatepla jej nakrájíme na řezy a uložíme v krabici. Řezy jsou dlouho chutné.

Na polevu utřeme bílek s vodou a rozehřátým medem.

Zdroj: Ořechové řezy

Diskuze

V diskuzi HUBENÍ PLEVELE V DLAŽBĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Hron.

Hubení plevele horkým vzduchem. Plevel se musí ohřát tak, aby vypadala jako opatřena vařící vodou. Uschne za pár dní. Nemá cenu plevel rychle upálit celou, zůstanou zde kořeny, které do 14 dnů zase rostou znovu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hubení plevele v dlažbě

Recept na jednoduché řezy (pařížské)

Ingredience na korpus: 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 3/4 hrnku oleje, 1 hrnek vody, 4 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva

Ingredience na krém: 3 šlehačky, 2 tyčinky ledových kaštanů, 1/2 čokolády na vaření

Dále: rum, marmeláda (pikantní)

Ingredience na posyp: 1 tyčinka Margot

Postup: Suroviny na korpus vyšleháme elektrickým šlehačem a vylijeme na olejem vymazaný a kokosem vysypaný hluboký plech. Upečeme a necháme vychladnout. Den předem si svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici. Pak vyšleháme a natřeme na korpus, který jsme pokapali rumem a potřeli pikantní marmeládou. Posypeme strouhanou tyčinkou Margot.

Zdroj: Pařížské řezy

Nejlepší ořechové řezy

Ingredience: 600 g hladké mouky, 380 g másla, 200 g moučkového cukru, špetka soli, 2 vejce, 1 žloutek, balíček prášku do pečiva, vanilinový cukr, půl lžičky mleté skořice, 100 g strouhaných ořechů, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce oleje, 1 lžíce moučkového cukru, pikantní zavařenina a bílek na potření

Postup: Z mouky, cukru, soli, másla, prášku do pečiva, celého vejce a žloutku vypracujeme těsto a rozdělíme ho na dva díly. Do jedné části přidáme strouhané ořechy a skořici a dobře propracujeme. Do druhé vpracujeme kakao, olej, vanilinový a moučkový cukr a rovněž propracujeme. Kakaové těsto rozválíme, přendáme na plech, potřeme zavařeninou, přiložíme rozválené oříškové těsto, potřeme bílkem, propícháme vidličkou a v troubě při mírnější teplotě upečeme. Po vychladnutí nakrájíme na řezy, jsou opravdu výborné. Uvidíte, že recept na tento moučník po vás budou chtít všichni, komu je dáte ochutnat.

Zdroj: Ořechové řezy

Ořechové řezy s ananasem

Ingredience: 2 vejce, 1 hrníček cukru krupice, 1 plechovka ananasového kompotu, 2 hrníčky polohrubé mouky, 2 lžičky jedlé sody, 1 hrnek posekaných ořechů, trochu ořechů a rozpuštěné čokolády na ozdobu

Ingredience na krém: 2 kelímky pomazánkového másla, 1 kelímek vanilkového pudinku se šlehačkou, 1/2 hrníčku cukru moučka, 1 vanilkový cukr

Postup: Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme nahrubo rozmixovaný kompot, mouku se sodou a ořechy. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem a pečeme, jak jsme zvyklí. Pomazánková másla vyšleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem, vmícháme pudink a vše rozetřeme na vychladlý korpus. Nakonec posypeme ořechy a pocákáme rozpuštěnou čokoládou.

Zdroj: Ořechové řezy

Pudinkové řezy z listového těsta

Ingredience: 1 balíček listového těsta, 2 vanilkové pudinky, 1 l mléka, 1 lžíce škrobové moučky

Ingredience na polevu: 250 g moučkového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce vařící vody

Postup: Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu těsta vyválíme na pomoučeném vále a opatrně přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Uvaříme 2 vanilkové pudinky podle návodu z 1 l mléka, jen při rozmíchávání přidáme navíc lžíci škrobové moučky, aby pak byl hotový pudink tužší. Pudink hned po uvaření nalijeme na těsto. Z druhého dílu těsta opět vyválíme stejně velký plát, kterým přiklopíme pudinkovou vrstvu. Nezapomeneme propíchat těsto na několika místech opatrně vidličkou. Pak dáme řezy péct do mírně předehřáté trouby a pečeme asi tak 20 minut. Nakonec si připravíme polevu. Moučkový cukr rozmícháme s citronovou šťávou a přidáme vařící vodu. Vše umícháme vidličkou. Roztíráme hned po upečení a necháme ztuhnout.

Zdroj: Pudinkové řezy – recepty

Ořechové řezy s tvarohem

Ingredience na náplň: 2 lžíce rumu, 1 balíček vanilkového cukru, 3 žloutky, 140 g másla, 140 g cukru moučka, 800 g měkkého tvarohu

Ingredience na náplň: 80 g cukru, 3 bílky

Ingredience na těsto: 1 vejce, 0,5 balíčku prášku do pečiva, 200 g mletých vlašských ořechů, 150 g másla, 200 g cukru moučka, 200 g hrubé mouky

Postup: Moučkový cukr promícháme se změklým máslem. Přidáme vejce, mleté ořechy a mouku prosátou s práškem do pečiva. Vypracujeme hladké těsto, které necháme přibližně 10 minut odležet. Máslo vyšleháme se žloutky a cukrem do pěny. Poté po částech vmícháme měkký tvaroh, vanilkový cukr a rum. Vymažeme plech. Ořechové těsto rozválíme na plát a opatrně jej přeneseme na plech. Lze z něj také vytvářet menší placičky a slepovat je přímo na plechu. Těsto potřeme připravenou tvarohovou náplní, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C cca 20 minut. Bílky vyšleháme ve vodní lázni za postupného přisypávání cukru na tuhý sníh (pěnu). Na zpola upečený moučník naneseme vrstvu tohoto sněhu a ještě dopékáme při nejnižším nastavení trouby (100 °C) dozlatova. Necháme vychladnout.

Zdroj: Ořechové řezy


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


Recept1

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP