Informace od profesionálů

MENU

  

RÝMOVNÍK

  

ZAVAŘOVÁNÍ

  

OMÁČKA

  

ČAJE

  
Téma

VIŠNĚVSKÉHO MAST LÉKÁRNA

OBSAH

kde koupit višněvského mast

Listy vavřínu podporují trávení a metabolismus při cukrovce II. typu, dále pomáhají při revmatismu a dně. Zevně je můžeme používat k inhalacím při kašli, rýmě nebo ušních zánětech. Zlepšují rovněž sluch a tinnitus (nepříjemné zvonění v uších). Bobkový list je vhodný i k výrobě masti.

Zdroj: Mast z bobkového listu

Diskuze

V diskuzi VIŠNĚVSKÉHO MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Bartoš Herrnanna354 Nový Bydžov 5001.

Prosim o zaslání jedne Višnovského mast telefoni číslo 605138709 předem Vám dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Višněvského mast

Cena

Višněvského balzám je ve většině případů dostupný v kamenných lékárnách. Například lékárna Dr. Max jej má volně prodejný. Cena se pohybuje okolo 140 Kč.

Zdroj: Višněvského mast

Diskuze

V diskuzi SÍROVÉ MÝDLO NA SVRAB 18% SIRY PRIPRAVENO LEKARNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Darmova.

Dobry den. Mgr.Svobodova pise, ze nam kazda lekarna namicha sirove mydlo. Staci rict ze musi mit 18%siry. Neni to pravda. Zadna to nedela. Jen jedna byla ochotna, pokud bude napsan presny recept o slozeni. Takze prosim sdelte nam ho. Moc bych to potrebovala. Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Svobodová.

Dobrý den, je mi líto, že máte takovou zkušenost z lékáren. Nejde o nic složitého jen rozmíchaná prášková síra v lékárenském základním mýdle sapo mollis v poměru 100:18. Prosím přijměte alespoň mojí pomoc s návodem k výrobě sirného mýdla v domácích podmínkách. Návod jsem doplnila do článku a nejdete ho zde: www.ceskyprehled.cz/…

Zdroj: diskuze Sírové mýdlo na svrab 18% siry pripraveno lekarnou

Co je to višňová mast

Višněvského balzám, někdy také Višňovského balzám, višňová mast, višňák, nesprávně černá mast, je produkt dostupný ve dvou variantách, z nichž jedna obsahuje peruánský balzám a výsledkem je tekutá varianta vonící po třešních a ta druhá je s pixem, což je bukový dehet, takže výsledný produkt je mnohem hustší, spíše už jako Višněvského mast, a má charakteristickou vůni po uzeném mase. Obvykle tužší a více aromatická forma je více preferovaná, i když je účinnost obou variant srovnatelná. Často záleží na volbě lékaře. Někdy se také můžete setkat s názorem, že správný „višňák“ je vždy tekutý, ale není to pravda.

Složení Višněvského balzámu:

  • Bismuthi tribromphenolas (sloučenina bizmutu a bromu) 3 g
  • Pix fasi (bukový dehet) 5 g
  • Oleum ricini (ricinový olej) 100 g

Zdroj: Višněvského mast

Diskuze

V diskuzi BACTROBAN BEZ RECEPTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír Václavek.

Dobrý den.
Nějak jsem nepochopil článek "Bactroban bez receptu", kde se dočtu, že mast
je pouze na lékařský předpis.
Co tím chtěl básník říci?
Václavek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jindra.

No a cos čekal? Dozvěděl ses, že Bactroban bez receptu sehnat legálně nejde. A nelegální nabídky na prodej léku bez receptu nemůžeš od seriózních webů očekávat. Obchodování s léky mimo síť lékáren je v ČR zakázané a porušení zákazu se považuje za trestný čin.

Zdroj: diskuze Bactroban bez receptu

Cena

Černou mast je možné koupit v lékárně, stojí cca 30 Kč.

Černá mast

Zde můžete vidět cenu černé masti.

Ichtyolová mast

Zde můžete vidět cenu Ichtoxylu.

Višňák

Zde můžete vidět cenu Višněvského balzámu.

Zdroj: Černá mast na záněty

Diskuze

V diskuzi HNĚDÉ SKVRNY NA DOLNÍCH KONČETINÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Baranová.

Dobry den chcela by jsem se zeptat mohli by ste mi poradit co muzu byt tato skvrna na noze me svagra ma uz to nejaky cas a ted posledni dobe ho to zacalo moc bolet a a stoho boli az peta byli jsem u nekolik lekaru a rekli ze to nic neje a ked ne tak mu jenom dali mast a nic vic tak jsem se chtela zeptat vas moc dekuji za brku odpoved
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hnědé skvrny na dolních končetinách

Použití

Višněvského balzám se používá na:

  • dezinfekci
  • léčbu zánětu
  • kožní záněty
  • záděry nehtů
  • akné, nežit (furunkl, karbunkl), komedon
  • absces
  • flegmónu
  • nežit
  • zánět podpažních žláz (hidrosadenitis axillaris)
  • zánět křečových žil (varikoflebitis)
  • infikované kožní vředy

Zdroj: Višněvského mast

Diskuze

V diskuzi MAST NA SVRAB BEZ RECEPTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivan Pavlů.

Mám pocit že jsem chytnul kočičí svrab na chalupě od naší kočky která ho evidentně má

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mast na svrab bez receptu

Kde se dá minocyklin koupit

V lékárně je možný prodej neregistrovaného léku Minocyclin Hexal tbl. obd. 100x50 mg s konečnou cenou pro pacienta zhruba ve výši 620 Kč. Doba dodání je velmi rychlá, zhruba do druhého pracovního dne jej má daná lékárna. Při případném zájmu tak musíte kontaktovat nejbližší lékárnu přímo osobně s vystaveným receptem a na objednávce se domluvit. Každá lékárna poskytne důležité informace.

Zdroj: Minocyklin - příbalový leták

Diskuze

V diskuzi RAKOVINA DÁSNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nofran.

Věřím ozónu,když mne dokázal vyléčit z ukrutných bolestí zánětu zubu s váčkem hnisu..Druhy den jsem byl již bez bolesti..Jsem vyléčen a zub mne zůstal..To by takto nikdo nedokázal ani náhodou!!!!!Začnu nyní ofukovat odhalené krčky ozonem a věřím,že nad paradentózou ve svých 70 letech zvítězím... Přesně tak jako nad cov. CDS!!!!! Škoda,že jsem tyto praktyky neznal dříve...Všem přeji hodně zdraví!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nofran.

Hezký den pane Cempírek..Děkuji Vám za upozornění..Všechno to dobře vím a taky se mne to jednou povedlo to zažít a vychutnat si to.. Jsem velice citlivý na ozon..Udělal jsem si na něho generátor..Nyní měním coronovou výbojkovou elekrodu za nerezovou,abych neměl toxické ozonové plyny díky elektrodě z jiného materiálu..Ve vodě ozon nelze přesytit v tom je ta výhoda.. Stačí počkat 20 min a odpaří se pryč.. Ozon dokáže léčit několik druhů rakoviny a pomáhat citelně v boji s cukrovkou a mnoha dalšími nemocemi..Dodělávám nový ozonový přístroj,který bude nasávat čistý kyslík skrze generátorovou křemíkovou trubici a ozonové plyny,tak budou naprosto čisté a použitelné v určitém množství i pro lidskou krev a nebo klistýrem do těla..Ozon však,ale bude dál pro přímé dýchání stále nebezpečný..Zkoušel jsem olivovou mast s ozónem a co ta dokáže je doslova neuvěřitelné!!!! Ono se není čemu divit,když má tento takřka nesilnější oxidant na světě ORP 2,07 mV..Ozon lidem jednou hodně ve zdravíčku pomůže!!!!! Zdravím všechny..

Zdroj: diskuze Rakovina dásně

Co je to černá mast

Černá mast, nebo také ichtyolová mast, ichtoxyl mast, má typickou vůni po dehtu, a to proto, že její hlavní účinnou látkou je skutečně léčivý dehet – ichtoxyl. Černou mast nemusíte uchovávat ledničce, skladovací teplota je doporučena v rozmezí od 10 do 25 stupňů Celsia. Stačí tedy běžná bytová teplota (v lékárničce). Jako u všech léků i u černé masti je třeba kontrolovat dobu účinnosti. Starou prošlou černou mast odneste do lékárny k bezpečné likvidaci.

Černá mast se obvykle nanáší přímo na bolavé (postižené) místo, a to dvakrát až třikrát denně. Protože se mast snadno setře (a černá mast zašpiní oblečení nebo ložní prádlo), je někdy vhodnější mast nanést na sterilní mul, ten přiložit na ránu a lehce přelepit náplastí (nebo i převázat obvazem). Převaz provádíme dvakrát denně. Jestliže se poranění, vyrážka nebo „bolák“ nezačnou do tří dnů hojit, je třeba navštívit lékaře.

Višněvského mast, nebo také Višněvského balzám, lidově višňák, se vyrábí ve dvou variantách, z nichž jedna obsahuje peruánský balzám a ve výsledku je tekutá (Višněvského roztok) a voní po třešních a ta druhá varianta je pak s pixem (bukovým dehtem), je mnohem hustší, spíše už jako mast, a „voní“ po uzeném. Někdy se můžete setkat s názorem, že správný višňák je vždy tekutý, ale není to pravda. Oblíbenější je tužší varianta.

Složení: bismuthi tribromphenolas (sloučenina bizmutu a bromu) 3 gramy; pix fasi (bukový dehet) 5 gramů; oleum ricini (ricinový olej) 100 gramů

Použití:

  • dezinfekce
  • léčba zánětu
  • kožní záněty
  • záděry nehtů
  • akné, nežit (furunkl, karbunkl), komedon
  • hlíza (absces)
  • flegmóna
  • nežit
  • zánět podpažních žláz (hidrosadenitis axillaris)
  • zánět křečových žil (varikoflebitis)
  • infikované kožní vředy

Pokud tedy není k dostání černá mast, jde nahradit Višněvského balzámem, který obsahuje léčivý dehet z buku a několik různých olejů.

Zdroj: Černá mast na záněty

Mast

Mezi nejvyhledávanější přípravky na bolest a zánět pohybového ústrojí patří Dolgit.

Zdroj: Mast na zánět ramene

Účinky masti

Používejte k promazávání hrudníku při potížích s průduškami a k masážím chodidel při nachlazení. Mast je vhodná také na promazávání vysušené kůže, při lehkých popáleninách nebo kožních zraněních.

Zdroj: Mast z rýmovníku


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


Recept1

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP