Informace od profesionálů

MENU

  

RÝMOVNÍK

  

ZAVAŘOVÁNÍ

  

OMÁČKA

  

ČAJE

  
Téma

ZAVAŘIT GULÁŠ DO SKLENICE

OBSAH

Použití

Když dostanete chuť na guláš, udělejte si špagety, nudle nebo rýži. Guláš ze sklenice důkladně prohřejte při varu na pánvi. Guláš lze nyní trochu zahustit strouhanou chlebovou kůrkou nebo moukou s vodou. Můžete přidat i smetanu, ale nikdy nepřidávejte smetanu před zavařováním!

K tomu možná sklenička červeného vína, pár svíček na stole a to je pak pro mě čistý požitek.

Zdroj: Jak zavařit guláš

Poradna

V naší poradně s názvem JELENÍ GULÁŠ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sylva..

Může se občas jíst jeleni guláš na warfarin.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při léčbě Warfarinem je důležité hlídat příjem vitamínu K na stejné úrovni každý den. Jelení maso, stejně jako maso ostatních zvířat, obsahuje jen málo vitamínu K a proto není třeba jeho konzumaci nijak hlídat. 200 gramů syrového masa z jelena obsahuje 2,2 mikrogramů vitamínu K. Když si dáte jelení guláš s houskovým knedlíkem nebo s rýží, tak ho můžete jíst podle libosti neomezeně. Rýže totiž neobsahuje žádný vitamín K a pšeničná mouka v knedlíkách má jen zanedbatelné množství vitamínu K. Pšeničná mouka a rýže a výrobky z nich jsou nejlepší přílohy pro pacienty užívající Warfarin. Brambory jsou na tom o něco hůře. Jedna středně velká brambora obsahuje 4 mikrogramy vitamínu K. Přeji dobrou chuť.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jelení guláš

Zavařování guláše

Jedete na dovolenou a chcete si s sebou zavařit guláš? Nebo to chcete prostě jen zkusit? Pak vězte, že je to velice jednoduché. Připravte si sklenice, nejlépe se šroubovacím víčkem, a pořádně je umyjte. Ještě teplý uvařený guláš nalejte do připravených sklenic – naplňte zhruba do ¾ výšky sklenice. Důkladně zavíčkujte a můžete začít zavařovat. Je pak již jen na vás, pro jaké zavařování se rozhodnete. Existuje více způsobů, můžete to zkusit v elektrické troubě, mikrovlnné troubě nebo také v myčce. Nejčastější je ale zavařování klasicky v hrnci s vodou. Sklenice vyskládáme do hrnce s vodou a dáme vařit na plotnu. Zavařujeme zhruba hodinu a půl při teplotě 100 stupňů.

Zdroj: Zavařování hotových jídel do sklenic

Diskuze

V diskuzi ZAVAŘOVÁNÍ UZENÉHO MASA DO SKLENIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila.

Dobrý den , prosím na kolik stupnů a jak dlouho se zavařuje uzené maso v elektickem hrnci. děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeňka Rektoříková.

Zavařuji na 100 stupňů jeden den a druhý den opakuji, když jsou sklenice vychladlé. Zavařuji do sklenic Omnia se zamačkávacím víčkem omnia, šrouubovacím sklenicím moc nevěřím, akorát teď sklenice Omnia nejde sehnat.
Úspěšné zavařování, zdraví rektoříková

Zdroj: diskuze Zavařování uzeného masa do sklenic

Příprava zavařovacích sklenic

Zatímco se to celé dusí, můžeme si připravit sklenice. Používejte zavařovací sklenice s klipsnou a skleněnými víčky s odnímací gumou. Tady můžete vidět jak vypadají: zavařovací sklenice na maso. Sklenice a skleněná víčka umyjeme a vysterilizujeme na pět až deset minut v rozpálené troubě. Gumy necháme povařit ve vodě a necháme je v ní, dokud je nebudeme potřebovat.

Plnění a zavařování sklenic

Sklenice naplňte cca 2 cm pod okraj, otřete okraje papírovou utěrkou, přiklopte víčky a zajistěte klipem. Naplněné sklenice vložte do pařáku nebo varného hrnce nebo do vodní lázně na dvě hodiny při teplotě 100°C. Můžete zavařovat i v troubě, ale nezbytně bych to nedělal, protože mi to připadá trochu jemné. Ale určitě to možné je, v troubě vyhřáté na 150 °C. Ale raději to nechte vařit ve velkém hrnci s vodou a teploměrem.

Když sklenice vychladnou, sejměte svorky a mírným tahem za víčko zkontrolujte, zda je ve sklenici vakuum. Jinak k večeři je prostě guláš.

Zdroj: Jak zavařit guláš

Diskuze

V diskuzi JAK ZAVAŘIT KAPUSTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Morkusová.

Mám prosbu,jak zavařit kapustu,ne zelí,ale kapustu,jestli stačí slaný nálev,nebo ještě nějak dochutit a jak dlouho sterilovat.Gěkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak zavařit kapustu

Zavařování hotových jídel do sklenic v mikrovlnce

Pokud chcete zavařovat v mikrovlnné troubě, klidně to zkuste, je to rychlejší. Můžete takto zavařit polévku, omáčku, guláš a jiné polotovary. Důležité je zavařovat do sklenic se šroubovacím víčkem, ty vám v mikrovlnce nic nevyvedou. Sklenice naplňte ještě teplým jídlem pouze do ¾ a zašroubujte. Mikrovlnku nastavte na nejvyšší výkon a zavařujte velké sklenice alespoň 8 minut a malé 5 minut, tak aby chytlo víčko. Skladujte v lednici klidně 2 měsíce. Pokud chcete mít jistotu, že se jídlo opravdu nezkazí, zavařte ho bez zahuštění moukou a bez smetany. Tyto ingredience přidejte až před samotnou konzumací.

Zdroj: Zavařování hotových jídel do sklenic

Diskuze

V diskuzi SKLADOVÁNÍ ČESNEKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Balášová.

Slyšela jsem o možnosti uskladnění česneku tak,že se rozebere palice na stroužky,do sklenice se dá 1cm soli a stroužky česneku.Nikde jsem se nedozvěděla zda mají být stroužky oloupané nebo ne.Prosín o sdělení.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Macháček Jan.

uskladnění česneku do sklenice ze solí

Zdroj: diskuze Skladování česneku

Zavařování guláše v mikrovlnce

Ještě teplý uvařený guláš navrstvěte do sklenic, zavíčkujte je a vložte do mikrovlnky. Zapněte troubu na nejvyšší výkon cca na 2 minuty, jen aby chytla víčka. Obsah začne bublat a víčka se jakoby nafukují. Mikrovlnku nevypínejte a nechte proces dokončit. Po vyjmutí otočte sklenice dnem vzhůru a nechte vychladnout. Takto zavařený guláš uskladněte vychladlý v lednici, kde vydrží i 2 měsíce.

Zdroj: Zavařování v mikrovlnné troubě

Diskuze

V diskuzi ŠPEKÁČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Dobrý den, naložila jsem špekáčky, asi po týdnu jsme ochutnali a přidali cibuli.
Teď jsou naložené asi čtyři týdny a obsah se trochu zakalil a objevily se bublinky.
Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Irena.

nevím no.....já nálev nedělám.....zaliju prostě octem a zatáhnu sklenice....každý si zředí,jak potřebuje:)....

Zdroj: diskuze Recept utopenci se zelím a křenem

Ingredience na guláš

Na 4 sklenice po 500 ml, každá pak vydá na 2 střední porce

  • 800 g hovězího masa (kýta, kližka);
  • 100 gramů cibule;
  • 2 žluté papriky;
  • 250 gramů rajčat;
  • 50 g pórku nebo jarní cibulky;
  • 5 dl hovězího vývaru;
  • 3 lžíce oleje nebo sádla na smažení;
  • 2 lžíce balzamikového octa (postačí i červené víno);
  • 2 lžíce mleté červené papriky;
  • sůl, pepř z mlýnku;

Samozřejmě můžete přidat jakoukoli zeleninu, kterou máte rádi. Funguje i mrkev, hrášek, červená či zelená paprika, fazole nebo třeba i nakrájené lojovaté brambory.

Hovězí vývar

Pokud ho kupujete, tak ingredience jsou důležité. Měly by být co nejpřirozenější, bez konzervantů, bez zvýrazňovačů chuti. Musíte trochu hledat, ale nějaké najdete v Kauflandu nebo v bio obchodech.

Pokud si ho připravujete doma, tak použijte kosti a přední části hovězího masa. Vařte jen s trochou soli po dobu 5 hodin na velmi mírném ohni.

Zdroj: Jak zavařit guláš

Poradna

V naší poradně s názvem ZAVAŘOVÁNÍ MASA DO SKLENIC V TROUBĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nadja.

Citát: "Nejprve si připravíme mělký plech, na nějž sklenice postavíme. Plech pak zalijeme vodou do výšky 2 až 3 centimetrů."
- Mělký plech bývá tak 1 cm vysoký, takže do něj 2-3cm vody nenalijeme.
- Plech pak zalijeme vodou - zaléváme asi sklenice uložené na plechu, nikoliv plech, to bychom vodu lili přímo do trouby.
-----------------
Nesrovnalosti:
Zavařování masa na dovolenou (v hrnci):
"Maso můžete do sklenic napěchovat a následně zalít vepřovým vývarem až po okraj"
Zavařování masa do sklenic v mikrovlnce:
"Sklenice neplníme až po okraj, ale pod víčkem musí zůstat mezera, což je stejné, jako při zavařování v hrnci."
Dotaz: TAKŽE PLNÍME AŽ PO OKRAJ, NEBO S MEZEROU?
------------------
Při zavařování v mikrovlnce doporučuji sklenice podložit talířem s trochu zvýšeným okrajem - pokud tekutina vyteče, aby se nerozlila po celé troubě.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Při zavařování se sklenice plní s okrajem. Mezi víčkem a obsahem musí být mezera alespoň půl centimetru. Je to proto, že při zavařování se vlivem zvýšené teploty zvetšuje objem obsahu a ten by mohl vytékat. Samotné vytékání nevadí, ale hrozí, že se s tekutinou může pod víčko dostat i pevná struktura, třeba svalové vlákno, které pak způsobí neťesnosti a zkažení obsahu.

Zdroj: diskuze Zavařování masa do sklenic v troubě

Zavařování okurek v myčce

Pokud máte myčku nádobí, můžete okurky zavařit i v ní. Ano opravdu. V tomto případě se okurky ve sklenicích zalijí studeným nálevem, sklenice se důkladně uzavřou a naskládají do myčky dnem vzhůru. Myčku zapnete na nejdelší program a nejvyšší teplotu. Po ukončení mycího – v tomto případě zavařovacího – programu sklenice necháte vychladnout opět postavené na víčku, tedy dnem vzhůru.

Zdroj: Zavařování okurek v troubě

Diskuze

V diskuzi ZAVAŘENÉ RIZKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Jak zavařit smažený řízek na cesty?dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zavařené rizky

Jaká jídla zavařit na dovolenou

Zavařte si s sebou na dovolenou cokoliv, na co myslíte, že budete mít chuť. Jde zavařit takřka všechno. U masa si dejte jen trochu pozor, abyste ho neuvařili úplně doměkka. Při zavařování vám totiž změkne ještě víc. Někdo doporučuje omáčky před zavařením nezahušťovat a nedávat smetanu. Já osobně zavařuji omáčky již hotové a stalo se mi pouze jednou, že se jídlo ve sklenici zkazilo. Pravděpodobně chytlo špatně víčko. Měla jsem už zavařenou svíčkovou, segedínský guláš, klasický guláš, mleté maso s omáčkou na špagety, řezanku se zeleninou, prostě cokoli. Můžete zavařit i pečené vepřové maso či pečené kuře, které pak před podáváním jen ohřejete v hrnci s vodou takto ve sklenici a podáváte s bramborem, případně ho poté můžete obrat do rizota, čínských nudlí a podobně. Prostě dle své fantazie. Nebojte se toho.

Zdroj: Zavařování hotových jídel do sklenic

Segedínský guláš v troubě

Ingredience: 1/2 kg vepřového masa, sladkokyselé zelí (sklenice celá i s nálevem), velká cibule, sůl, pepř, mletá sladká paprika

Postup: Do hrnce nakrájíme na kostičky vepřové maso, syrovou cibuli na větší kousky (na měsíčky), vyklopíme celou sklenici zelí, opepříme, osolíme a obarvíme mletou paprikou. Důkladně promícháme, přikryjeme poklicí a vložíme do trouby.

Nejdříve pečeme na 250 °C asi půl hodiny, poté snížíme teplotu na 200 °C a pečeme přibližně 1 hodinu. Guláš poté dáme do jiného hrnce a na plotně jej zaděláme zakysanou smetanou. Lze také použít čtvrt litru mléka a hladkou mouku. Jako přílohu podáváme houskový, ale klidně i bramborový knedlík. Tento guláš je opravdu výtečný.

Zdroj: Segedínský guláš

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO VAŘÍME VÁCLAVKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tonda.

jak dlouho vařit guláš z václavek ??

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak dlouho vaříme václavky

Bramborový guláš – video

Zde se můžete inspirovat videonávodem na to, jak uvařit bramborový guláš.

Zdroj: Bramborový guláš podle babičky

Diskuze

V diskuzi ČESNEK V SOLI NA USKLADNĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonín Sehnálek.

Někde jsem četl, že je možno česnek naloupat a do sklenice 0,7 l dát 1cm soli, na toto naloupaný česnek ale již nevím, zda vysát vzduch nebo jak dále uskladnit a jak dlouho česnek vydrží. Pokud mi dáte informaci k požadovanému tak předem děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Honza.

Vyzkoušejte to na malém množství. Použijte k tomu skleničky od Krenexu. U jedné zkuste vysát vzduch a druhé ne. Obě skleničky pak uskladněte v temnu při pokojové teplotě. Podle výsledku testu pak zjistíte, který postup vám vyhovuje. Domnívám se, že sůl vytáhne ze stroužků jejich vlhkost a ty se pak zcvrknou a budou takové gumové.

Zdroj: diskuze Česnek v soli na uskladnění

Jak na zavařování hotových jídel v mikrovlnce

V mikrovlnné troubě můžete zavařit polévku, omáčku, guláš a jiné polotovary. Důležité je zavařovat do sklenic se šroubovacím víčkem, ty vám v mikrovlnce nic nevyvedou. Sklenice naplňte ještě teplým jídlem pouze do ¾ a zašroubujte. Mikrovlnku nastavte na nejvyšší výkon a zavařujte velké sklenice alespoň 8 minut a malé 5 minut, tak aby chytlo víčko. Skladujte v lednici klidně 2 měsíce. Pokud chcete mít jistotu, že se jídlo opravdu nezkazí, zavařte ho bez zahuštění moukou a bez smetany. Tyto ingredience přidejte až před samotnou konzumací.

Základní nastavení: 1 sklenice o objemu 0,7 l se nechá v mikrovlnné troubě 6 minut při výkonu 700 W. Sklenice můžeme v mikrovlnce zavařovat i s víčky (nevadí ani kovová), jen je neplníme až po okraj, ale pod víčkem musí zůstat mezera, což je stejné, jako při zavařování v hrnci. Doba zavařování menších sklenic se zkrátí v poměru k jejich velikosti. Například sklenici 0,3 l zavařujeme při výkonu 700 W jen 3 minuty. Pokud je sklenic více, uvedené časy se násobí jejich počtem (4 skleničky při 700 W x 6 minut = 24 minut). Do mikrovlnné trouby je poté stavíme na otočný talíř po jeho obvodu, nikoliv na střed!

Údaje pro jednu 0,7litrovou sklenici:

  • výkon 700 W: čas 6 min
  • výkon 750 W: čas 5,6 min
  • výkon 800 W: čas 5,3 min
  • výkon 850 W: čas 5 min
  • výkon 900 W: čas 4,6 min

Zdroj: Zavařování omáček do sklenic

Jaká jídla zavařit na dovolenou

Uvařte si, co máte rádi, jen maso (pokud máte rádi hodně měkké) nechte trošku méně měkké a snažte se udělat více šťávy, výpeku či omáčky z masa. Pak to všechno napěchujte do sklenic a pořádně zavřete novými víčky s červenou gumičkou. Dejte do zavařovacího hrnce a zavařujte na 80 °C 60 minut.

Horké sklenice vytáhněte a nechte vystydnout. Můžete takto zavařit maso vepřové, hovězí i kuřecí na kmíně i zelenině, na nudličky, kostičky i plátky, vepřový guláš, segedínský guláš, pečené vepřové maso i svíčkovou. Pokud budete dělat svíčkovou, pak mouku na zahuštění a smetanu do jídla přidávejte až při přípravě na dovolené. Moc času to nezabere a omáčka bude lepší.

Uvařte si, co máte rádi, je zbytečné vařit cizí recepty, které vám nemusí vůbec chutnat.

Kuře

Upečte buď celé, nebo jenom stehna, případně kupte grilované. Pak je naporcujte, napěchujte do sklenic, zavíčkujte a zavařujte 1,5 až 2 hodiny. Na místě ohřejte ve sklenici v hrnci s vodou asi 1/2 hodiny, mezitím uvařte brambory a máte chutný oběd či večeři. Nebo stačí maso obrat, nakrájet a použít do rizota nebo s čínskými nudlemi.

Vepřová plec

Vepřovou plec trochu nasolte, napěchujte do sklenic, přidejte cca dvě lžíce vody, zavíčkujte a nechte zavařovat 1,5 až 2 hodiny na 100 °C.

Takto lze zavařovat maso, uzené, klobásy. Na dovolené si pak jídlo připravíte podle chuti na zelenině, na cibulce a podobně.

Hotová jídla

Hotová jídla, jako je guláš, rajská omáčka, kuře (bez kostí) na paprice, vepřové ve vlastní šťávě a jiné, dáme uvařené a ještě horké do sklenic. Pořádně utáhneme a asi 1 hodinu zavařujeme. Druhý den opět cca hodinku zavařujeme.

Řízky

Do sklenic dáme řízky obalené v trojobalu a upečené. Děláme je menší, aby šly pěkně naskládat do sklenic a nelámaly se. Ale i když se přelomí, nic se neděje. Řízky jsou ve sklenici jen tak nasucho. Pozor, sklenici při zaváření nezapomeňte zatížit.

Zavařování omáček na cesty

Omáčku připravíme bez zahuštění, ještě horkou ji nalijeme do sklenic a zavaříme 30 minut. Poté ji na dovolené vyklepneme ze sklenice a zahustíme (bramborou a podobně), některé omáčky to ani nepotřebují. Takto můžete zavařit jakoukoliv omáčku dle vlastní receptury.

Zdroj: Zavařování omáček do sklenic

Historie segedínského guláše

Segedínský guláš začal psát svou historii v 19. století. Vypráví se, že vznikl v oblíbené hospůdce, kam chodil budapešťský soudce Szekeley. Jednoho dne přišel pozdě a v kuchyni zůstalo jen pár zbytků, mezi nimi cikánský guláš a vařené kysané zelí. Kuchař z těchto zbytků připravil soudci pozdní oběd a s ním vznikl i nový pokrm – segedínský guláš, někdy také nazývaný szekelský guláš.

Zdroj: Segedínský guláš

Zavařování masa do sklenic

Veškeré maso i uzeniny zavařujeme raději tepelně upravené, ať už vyuzením, povařením nebo třeba pečením. Maso vcelku nebo nakrájené na větší kousky dáme do sklenice do výše 2,5 cm pod okraj. Na dno sádlem vymazané sklenice dáme sůl dle velikosti sklenice. Sterilujeme 1,5 hodiny ve vodě horké do 100 °C a druhý den znovu 1 hodinu stejným způsobem. Sklenice musí být dobře uzavřené. Potřebujeme podle velikosti sklenice 1 lžičku soli na sklenici 0,7 l, nebo ½ lžičky soli na sklenici 0,5 l.

Zdroj: Jak na zavařování

Bramborový guláš s houbami

Ingredience: 400 g oloupaných brambor, 300 g špekáčků, 4 lžíce oleje, 1 cibule, mletá sladká paprika, 200 g čerstvých hub, sůl, mletý pepř, voda, hladká mouka, 400 ml mléka, 100 ml smetany

Technologický postup: Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji do světle zlatavé barvy, přidáme nakrájené špekáčky, orestujeme, zasypeme mletou paprikou, zamícháme, necháme jen zpěnit a ihned zalijeme vodou nebo vývarem. Přidáme brambory nakrájené na kostky, nakrájené houby, sůl, pepř a necháme zavařit. Hladkou mouku rozšleháme v části mléka a poté za stálého míchání zahustíme guláš. Přidáme zbytek mléka a vodu – vše dle potřeby a požadované hustoty guláše. Mícháme, až se nám zavaří, pak teplotu zmírníme a necháme za občasného promíchání lehce vařit zhruba 20 minut, dokud nebudou brambory měkké. Ke konci přidáme sladkou smetanu. Dochutíme solí a pepřem.

Zdroj: Bramborový guláš podle babičky

Zavařování v mikrovlnné troubě

Sterilovat lze i v mikrovlnné troubě, a to velmi jednoduše. Čisté ovoce, zeleninu či houby naskládejte do sklenic, zalijte je cukerným roztokem nebo lákem, okraje sklenic osušte a uzavřete šroubovacím víčkem (nutné opravdu šroubovací víčko), ale nedotahujte příliš pevně. Do mikrovlnné trouby vložte zavřené sklenice po obvodu, ne na střed (pouze v případě, že zavařujete jen jednu sklenici, postavte ji doprostřed), a to maximálně 4 sklenice o obsahu do 0,7 l. Sklenici o tomto obsahu nechte v zapnuté mikrovlnce při jejím základním nastavení (výkon 700 wattů) 6 minut. Pozor, tato doba platí pouze pro jednu sklenici, čas sterilace se zvyšuje podle jejich počtu a naopak při vyšším výkonu mikrovlnné trouby se doba zavařování zkracuje. Například sklenice s objemem 0,3 litru se zavařuje při výkonu 700 W pouze 3 minuty.

Pro příklad uvádíme dobu sterilace 1 sklenice (0,7 l) při různých výkonech mikrovlnné trouby:

  • 700 W = 6 minut
  • 750 W = 5 1/2 minuty
  • 800 W = 5 1/4 minuty
  • 850 W = 5 minut
  • 900 W = 4 1/2 minuty

Pokud zavařujete více sklenic, musíte dobu sterilace vynásobit počtem kusů. To znamená, že při výkonu 850 W budete 2 sklenice sterilovat 10 minut (2x 5), 3 sklenice 15 minut a 4 sklenice 20 minut a stejně tak postupujte u jiných výkonů své mikrovlnné trouby.

Po skončení sterilizace vyndejte sklenice z trouby, dotáhněte víčko, obraťte a na 5 minut nechte stát dnem vzhůru, aby se uvnitř vyrovnala teplota. Výhodou tohoto způsobu zavařování je jeho rychlost, dále to, že na 10 sklenic spotřebujete jen 1 KWh a že lze společně zavařovat například okurky i ovoce, v neposlední řadě také to, že můžete zavařit jen malé množství sklenic.

Zdroj: Zavařování v troubě


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jiří Dvořák

Gabriela Štummerová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Jana Válková

Nina Vinšová


Recept1

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP