Informace od profesionálů

MENU

  

RÝMOVNÍK

  

ZAVAŘOVÁNÍ

  

OMÁČKA

  

ČAJE

  
Téma

CRISP

OBSAH

Talíř a forma Crisp

Základní technologií umožňující tuto funkci je 3D systém, gril a pánev na pečení Crisp. Kdybychom chtěli použít pánev Crisp ve výrobku bez dvojité emise, výsledek by se nedostavil.

Pánev Crisp dosáhne teploty 210 °C asi za 2 minuty a tuto teplotu si dále udržuje. Dle provedených výzkumů je teplota 210 °C ideální teplotou pro pečení potravin.

Zdroj: Crisp recepty

Crisp kuře

Ingredience: 1–1,2kg kuře, sůl, pepř, koření (rozmarýn, tymián, šalvěj), 2 lžíce oleje

Postup: Kuře omyjte, osušte a rozkrojte ho na polovinu. Smíchejte dohromady olej, sůl, pepř a koření a touto směsí kuře potřete. Pak kuře položte na talíř Crisp kůží směrem nahoru. Kuřecí půlky pečte 22–24 minut pomocí funkce Crisp. Chcete-li zjistit, zda je už kuře propečené, zasuňte do nejsilnější části masa jehlici. Kuře je hotové, když z něj volně vytéká šťáva.

Příprava: 5 minut

Doba pečení: 22–24 minut

Zdroj: Crisp recepty

Forma Crisp

Rozšiřte možnosti své mikrovlnné trouby s funkcí Crisp používáním formy Crisp. Forma je speciálně určena pro kynutá těsta a dokonale se hodí na koláče, moučníky i zeleninové mísy s masem. Svými rozměry, průměrem 19 cm a výškou 5,7 cm, je vhodná pro mikrovlnné trouby s funkcí Crips.

Cena formy se pohybuje kolem 600 korun.

Zdroj: Crisp

Crisp talíř

Teflonový talíř Crisp představuje perfektního pomocníka pro rychlou večeři nebo hlavní jídlo. Je určen jen pro mikrovlnné trouby s funkcí Crisp, s jejíž pomocí na něm připravíte kuře (1,5 kg) za pouhých 30 minut a hranolky (400 g) za 11 minut. A řadu dalších jídel za zlomek obvyklého času. Talíř se prodává o průměru několika velikostí s hloubkou 2,5 cm. Pro komfortní a bezpečnou manipulaci s talířem je možné dokoupit držák, který slouží k uchycení talíře.

Cena talíře se pohybuje kolem 650 korun.

Zdroj: Crisp

Koláč Crisp

Ingredience: 300 g džemu z lesního ovoce, 50 g loupaných mandlí, listové těsto

Postup: Použijeme dva kusy pečicího papíru, trošku mouky, doprostřed položíme listové těsto, ještě trochu mouky a můžeme začít. Toto je zapotřebí udělat, aby se těsto nelepilo. Nyní těsto položíme na talíř Crisp. Narovnáme trochu okraje. V těstě uděláme malé dírky, pak vezmeme džem a potřeme jím těsto. Připravíme si proužky z listového těsta na ozdobení, které klademe na vrstvu džemu. Dokola můžeme koláč ozdobit mandlemi.

U typu Jet Chef zvolte funkci 6. smysl Steam, 15 minut, start.

U typu Jet Axent zvolte funkci 6. smysl Steam, 15 minut, start.

U typu Vitesse zvolte funkci Crisp, 15 minut, start.

U typu Max zvolte funkci Crisp, 14 minut, start.

U typu Mini Built in zvolte funkci Crisp, 14 minut, start.

U typu Twin zvolte funkci Crisp, 15 minut, start.

Doba přípravy: 15 minut

Další „crisp recepty“ naleznete zde.

Zdroj: Crisp recepty

Funkce Crisp na mikrovlnné troubě

Jedinečná patentovaná funkce Crisp slouží k tomu, aby jídla, jako například pizza, pečené kuře, hranolky, chléb nebo koláče, byly dokonale upečené.

Základní technologií umožňující tuto funkci je dvojitý emisní systém, respektive 3D systém, gril a pánev na pečení Crisp. Kdybychom chtěli použít pánev Crisp ve výrobku bez dvojité emise, výsledek by se nedostavil.

Funkce Crisp je kombinací tří systémů tepelné úpravy jídel stisknutím jednoho tlačítka:

  • mikrovlny z horního vstupního bodu jídlo vaří;
  • Quartz gril peče a zapéká jídlo sálavým teplem shora;
  • ohřev zespodu na pánvi Crisp – mikrovlny z dolního vstupního bodu zahřívají pánev Crisp prostřednictvím aktivní vrstvy na dně pánve.
Pánev Crisp dosáhne teploty 210 °C asi za 2 minuty a tuto teplotu si dále udržuje. Dle provedených výzkumů je teplota 210 °C ideální teplotou pro pečení potravin.

Troubu tedy není nutné předehřívat. Jak již bylo řečeno, pomocí funkce Crisp dosáhne trouba za 2 minuty 210 °C a tato teplota zůstane stálá po celou dobu pečení jídla, aby se jídlo mohlo rychle a dokonale opéct i zespoda.

Zdroj: Crisp

Co je to funkce Crisp

Každý si přeje, aby jeho jídlo bylo ze všech stran křupavé a propečené a aby mu to umožnila právě mikrovlnka. Moderní mikrovlnné trouby uvedené požadavky splňují. Jedinečná patentovaná funkce Crisp slouží k tomu, aby pokrmy, jako je například pizza, pečené kuře, hranolky, chléb nebo koláče, byly dokonale upečené (pečení na crispu, recepty s crispem). Díky funkci Crisp z vás bude kuchařka, která pomocí mikrovlnky vykouzlí báječné pochoutky. Základní technologií umožňující tuto funkci je dvojitý emisní systém, respektive 3D systém, gril a pánev na pečení Crisp. Kdybychom chtěli použít pánev Crisp ve výrobku bez dvojité emise, výsledek by se nedostavil.

Funkce Crisp je kombinací tří systémů tepelné úpravy jídel stisknutím jednoho tlačítka:

  • Mikrovlny z horního vstupního bodu jídlo vaří.
  • Quartz gril peče a zapéká jídlo sálavým teplem shora.
  • Mikrovlny z dolního vstupního bodu zahřívají pánev Crisp prostřednictvím aktivní vrstvy na dně pánve.

Rozšířením funkce Crisp v rámci regulačního systému Electronic je Auto Weight Crisp. Tato funkce nabízí 4 přednastavené programy pečení ze zmrazeného stavu pro bramborové hranolky, pizzu, koláče a drůbež. Před přípravou některého z těchto jídel stačí zvolit potravinovou třídu a mikroprocesor trouby zařídí vše ostatní.

Zdroj: Crisp recepty

Crisp recepty

Multifunkční trouba s funkcí Crisp umožňuje přípravu jako při tradičním pečení, ale za podstatně kratší čas.

Linecký Crisp koláč s tvarohem a jablky

Ingredience na těsto: 50 g cukru, 50 g másla, vajíčko, 1 lžíce rumu, 150 g polohrubé mouky, ½ sáčku prášku do pečiva

Ingredience na tvarohovou náplň: 125 g měkkého tvarohu, 50 g cukru, ¼ sáčku pudinku

Ingredience na jablkovou náplň: 1 jablko oloupané a nastrouhané, mletá skořice

Technologický postup: Ze všech surovin zpracovat těsto a dát do chladu odležet. Rozdělit na 2 části a každou vyválet na placku. Jednu přenést na plech vyložený pečicím papírem, potřít tvarohovou náplní a posypat strouhanými jablky smíchanými se skořicí. Potom buď přikrýt druhou plackou, nebo z ní nakrájet proužky a udělat z nich na koláč mřížku. Péct v mikrovlnné troubě s funkcí Crisp 10 minut.

Pizza

Ingredience: 250 ml vlažné vody, 2 lžičky soli, 4 lžíce olivového oleje, 500 g hladké mouky, 1/2 kostky droždí, špetka cukru, čerstvá zelenina (papriky, cuketa, lilek, cibule, rajčata), žampiony, olivový olej, balzamikový ocet, sůl, pepř, čerstvé bylinky, česnek, kečup, salám chorizo, anglická slanina, šunka, mozzarella, feta

Technologický postup: Z uvedených surovin zaděláme těsto. Poté těsto vyklopíme do olejem vytřené mísy, celou mísu uzavřeme do většího mikrotenového sáčku a dáme do ledničky. Pizzu děláme druhý den, ale těsto nám takto vydrží i tři dny. Zeleninu nakrájíme na silnější plátky, papriky překrojíme na větší kusy a nasucho ugrilujeme dozlatova, ale jen tak, aby byly „na skus“. Z oleje, octa, soli, pepře, nasekaných bylinek a rozetřeného česneku umícháme zálivku. Ugrilovanou zeleninu dáme do salátové mísy, polijeme zálivkou a opatrně, ale důkladně promícháme. Těsto vyjmeme ze sáčku, rozdělíme na tři části, ze kterých vytvoříme bochánky. V troubě s funkcí Crisp rozehřejeme nasucho Crisp talíř asi 5 minut. Mezitím rozválíme nebo rukama roztáhneme jeden bochánek těsta do kulatého tvaru. Pracujeme na mírně pomoučněné pracovní desce. Horký talíř vyjmeme z trouby, připravenou placku na něj přeneseme, potřeme kečupem a obložíme grilovanou zeleninou překrájenou na menší kousky, nudličkami uzeniny a natrhaným (mozzarella), popřípadě rozdrobeným (feta) sýrem. Talíř dáme zpět do trouby a na funkci Crisp pečeme cca 15 minut. Upečenou pizzu vyndáme na rovnou podložku a ještě horkou nakrájíme. Během pečení jedné várky si rozválíme další placku, kterou po upečení té předchozí vkládáme na horký talíř.

Crisp kuře

Ingredience: 1 kuře, sůl, pepř, tymián, majoránka, rozmarýn, olej

Technologický postup: Kuře očistíme, omyjeme, okořeníme zevnitř i na povrchu. Kůži potřeme olejem. Takto připravené kuře položíme na Crisp talíř a vložíme ho do mikrovlnné trouby na 28 minut se zapnutou funkcí Crisp.

Crisp hranolky

Ingredience: 400 g hranolek

Technologický postup: Hranolky nasypeme na Crisp talíř, který jsme předehřívali 2 minuty. Talíř s hranolky umístíme do mikrovlnné trouby a pečeme 11 minut se zapnutou funkcí Crisp.

Crisp bramborové placičky s ricottou a mozarellou

Ingredience: 500 g vařených brambor, 150 g ricotty, 100 g mozarelly, ½ hrnku mraženého hrášku, ½ hrnku mražené kukuřice, ½ hrnku jemné krupičky (přibližně, množství se řídí typem brambor), 2 stroužky česneku, sůl, 2 vejce, cornflakes, olej na pečení

Technologický postup: Vařené oloupané brambory rozmačkáme šťouchadlem. Přidáme ricottu, natrhanou mozarellu a znovu rozšťoucháme. Drobné kousky ve výsledku nejsou na závadu! Přidáme jedno vejce, hrášek, kukuřici a tolik krupičky, aby vzniklo ne příliš tuhé těsto. Ochutíme česnekem a solí, promícháme a pomocí malé naběračky (třeba zmrzlinové) tvoříme bochánky. Každý hned ponoříme do rozšlehaného vejce a poté obalíme v podrcených lupíncích a zploštíme. Crisp talíř potřeme olejem a dáme ho předehřát na 2 minuty do mikrovlnné trouby, poté vkládáme na talíř placičky, které pečeme pomocí funkce Crisp dozlatova.

Cuketový koláč

Ingredience: 250 g listového těsta, 100 g šalotky, 400 g cukety, 100 g ementálu, 200 ml smetany, 100 ml mléka, 2 vejce, olej, sůl, pepř

Technologický postup: Formu Crisp předehřejeme na 2 minuty. Talíř potřeme olejem, šalotku a cukety nakrájíme na kolečka, osolíme, opeříme a položíme na talíř. Dáme do mikrovlnné trouby a pečeme 7–8 minut, občas zeleninu zamícháme. Zeleninu sundáme z talíře a na talíř rozetřeme těsto, které propícháme vidličkou. Na těsto poklademe zeleninu, polijeme vajíčky rozšlehanými se smetanou, posypeme strouhaným ementálem, vše posolíme, opepříme a přelijeme mlékem. Pečeme 12 minut pomocí funkce Crisp.

Zdroj: Crisp


Autoři obsahu

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


Recept1

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP