Vepřové maso ve vlastní šťávě Pikok
Lidl/Pikok Vepřové maso ve vlastní šťávě jemně kořeněné je výrobek řetězce Lidl.
Složení: 92 % vepřového masa, vepřové kůže, jedlá sůl, kořenicí přípravek (pepř, majoránka, cibule)
Cena: 34,90 Kč
Dle hodnocení dTestu výrobek Lidl/Pikok Vepřové maso ve vlastní šťávě jemně kořeněné dopadl velmi dobře.
Zdroj: článek Vepřové maso ve vlastní šťávě
Prací
prostředek Formil můžete zakoupit ve všech prodejnách Lidl po celé České
republice.Aktuální
cena je vždy uvedena na cenovce nad daným produktem v obchodě. Pro okamžité zjištění ceny prášku Formil můžete navštívit stránky prodejce Lidl a spojit se s prodejcem prostřednictvím bezplatné telefonní linky. JInak aktuální ceny pracího prostředku Formil jsou vidět také tady Formil cena.
Zdroj: článek Prací prostředky Formil
Elektrocentrála Lidl
Jedná se o elektrocentrálu značky Parkside, která je vybavena pojistkou proti nedostatku oleje, automatickou regulací napětí, dvěma zásuvkami pro odběr proudu a bezpečnostním vypínačem s automatickým vypnutím při přetížení.
Zdroj: článek Elektrocentrála
Vertikutátor Lidl
V obchodní síti Lidl je možné zakoupit vertikutátor Florabest 1300 W Turbo-power. Má motor s automatickou ochranou proti přetížení. Jedná se o přístroj 2 v 1 s jednoduše vyměnitelnými pracovními válci. Vertikutační válec má 16 nerezových nožů z ušlechtilé oceli na regeneraci travnatých ploch, centrální nastavení pracovní hloubky. Provzdušňovací válec má 24 ocelových pružinových hrotů na důkladné odstranění mechu a plsti. K dispozici je i odnímatelná 45 litrová sběrná nádoba s vyztuženým dnem. Vertikutátor je vybaven přepravní polohou pojezdu neotupující nože. Výhodou jsou velká přední kolečka s lehkým chodem a zadní kolečka proti převrácení. Příkon motoru je 1 300 W. Cena tohoto vertikutátoru se pohybuje kolem 2 500 korun.
Tento model vertikutátoru se hodí na travnatou plochu do 500 m2.
Zdroj: článek Vertikutace
Roman Paulus
Roman Paulus se narodil 4. 4. 1975 v Praze, je ženatý, má dvě děti a patří mezi naše nejúspěšnější kuchaře. Již pětkrát získal nejprestižnější kuchařské ocenění – hvězdu Michelin. Přesto je stále skromný a nad své angažmá při dobytí kulinářského Olympu staví práci týmu.
Roman Paulus je nyní šéfkuchařem restaurace Radisson Blu Alcron, která pod jeho vedením získala již pětkrát michelinskou hvězdu. Svou kariéru ale započal na začátku 90. let v Rakousku, kde pracoval v několika sezónních hotelech, například Hotel Gasthof Post Lech nebo See Hotel Werzer Astoria Portschach. V roce 1999 se přemístil do známého hotelu Savoy v Londýně. Po zkušenosti v Londýně vařil v roce 2001 na zaoceánské lodi Queen Elisabeth II, na které strávil půl roku. Po návratu v roce 2002 již začal pracovat pro hotely Hilton, nejprve ve Vídni a od roku 2003 v Praze. Na jaře 2008 přijal nabídku postu šéfkuchaře v hotelu Alcron.
Roman Paulus byl jedním z hlavních hrdinů neotřelé kampaně firmy Lidl, jíž si diskontní řetězec zlepšuje svou pověst. Dále má webové stránky, na kterých mimo jiné píše svůj blog. Vlastní televizní pořad nemá, ale kdyby dostal nabídku, nebránil by se jí. Je to podle něj nová příležitost a výzva.
Upřednostňuje českou a francouzskou kuchyni, ale cení si i italské, které přiznává jednoduchost. Ta je také předpokladem jejího celosvětového rozšíření. Česká kuchyně takovým předpokladům jednoduše nemůže konkurovat. V restauraci Alcron vaří i tradiční českou svíčkovou, kterou považuje za dobré jídlo. Sám si na cestách dá rád i knedlíky, nejraději jahodové. Nebrání se ani smaženému sýru, ale říká, že záleží na surovinách, a neměl by se jíst moc často. Také si pochutná na krupicové kaši, kterou rád vaří pro své děti. První jeho pokrm, který sám uvařil, byly palačinky.
Vzorem mu byl Jaroslav Trejbal, který zamlada pracoval ve Francii a pro Romana Pauluse byl inspirací. Chtěl být jako on, cestovat a vařit. Trejbal také vařil pro slavného českého herce Vlastu Buriana. Roman Paulus chtěl být vždy kuchařem, a to se mu splnilo. Dnes si nejvíce váží svého britského kolegy Gordona Ramsaye, kterému má trochu za zlé, že v očích diváků udělal z kuchařů hulváty. Uznává však především jeho odborné kvality. Ramsey je držitelem několika michelinských hvězd a Roman Paulus dobře ví, co toto ocenění obnáší. Protože nevíte, kolik inspektorů přijde a co si dají k jídlu, není možné nějak s cenou kalkulovat. Není to, jak říká, vypilování jednoho jídla, ale každodenní mravenčí práce.
Stále zkoumá nové receptury a postupy. Zkušenost s vařením v cizině je podle něj přínosem v tom, že kuchař pozná různé koncepty a přístupy k vaření. Jeho profese se může uplatnit kdekoliv na světě, protože všude lidé rádi jedí. Dobrá kuchyně se ale může dělat i v restauraci na růžku, kam budou lidé rádi chodit.
Zdroj: článek Jak dělají hovězí líčka na červeném víně Kluci v akci