Smoothie je mixovaný svěží nápoj, jehož základem je čerstvé ovoce, zelenina nebo jejich kombinace. Tuto šťávu z čerstvě namixovaného ovoce bez přidaného cukru či konzervantů si můžete připravit sami doma, kromě spousty energie vám přinese i skvělý pocit, jelikož přesně víte, co pijete. Díky čistě přírodnímu složení si získalo smoothie velkou popularitu i u vegetariánů. Tato vitamínová bomba má příznivý vliv na naše zdraví a je vynikajícím zdrojem mnoha prospěšných látek.
Zdroj: článek Smoothie recepty
Poradna
V naší poradně s názvem RECEPTY NA HOVĚZÍ VÝVAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.
Dobrý den, mohu se zeptat co uděláme se zbylým žloutkem???
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Žloutek můžete použít například do třené bábovky. Na vyčištění vývaru je nutný pouze bílek. Žloutek vám prostě zbyde.
Zdroj: příběh Www.hovězí polevka-čistit
Hrníčkové recepty jsou sladké i slané
Hrnková metoda k přípravě pokrmů není zaměřená pouze na sladké, ale i na slané pokrmy.
Zdroj: článek Hrnkové recepty na sladkosti
Plněná rajčata
Plněná rajčata patří mezi velmi oblíbené předkrmy či lehké večeře. Zvláště v těchto letních dnech jimi nadchnete své hosty více než tradičními chlebíčky. Nasládlou chuť rajčat je vhodné doplnit náplní s výraznější chutí, můžete použít různé ingredience, například tuňáka, sýry, vajíčka nebo i vlašský salát, viz naše recepty.
Zdroj: článek Recepty s rajčaty
Příběh
Ve svém příspěvku ČEVABČIČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janak.
Chtěla bych pravý recept , ten je bez česneku a cibule , tyhle recepty jsou na karbanátky , a obaluje se to v mouce .
to nejní přesný
děkuju
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jurko.
Ano, naprostá pravda. Tady se , nejenom tyto stránky, kašle na pravý recept. Tady si každý dělá co chce, ale propůjčuje si název jídla. Dle ČSN (15418) patří do čevabčiči směs hovězího a vepřového masa 500g - 500g umletého s 150g cibule osoleného, přidána mletá paprika 5g, pepř 1g. Vše smícháme a vytvoříme 30 dílků masa které rozválíme na tenké válečky a ty pak v sádle opečeme do zlatova. Podáváme s najemno nakrájenou cibulkou a hořčicí. K tomu chléb, nebo brambor. Toť vše.
PS. je mi líto, že se na základní jídla nepoužívají normy. Pak si člověk někde dá něco a přinesou mu úplně něco jiného než čekal. Ještě že Svíčkovou musí vařit alespoň přibližně. Protože třeba guláš pod určitým názvem je všude jiný
Pěkný den
Zdroj: příběh Čevabčiči