Facebook Síť X Pinterest email tisk

Téma

PUDINKOVÝ KOLÁČ NA PLECH HRNIČKOVA KUCHAŘKA


Zajímá vás téma PUDINKOVÝ KOLÁČ NA PLECH HRNIČKOVA KUCHAŘKA? Tak právě pro vás je určen tento článek. Blíží se víkend, přijede návštěva anebo jen prostě máte chuť na nějaký netradiční moučník či koláč a hledáte inspiraci? Tak zkuste pudinkovou buchtu. Pudinková buchta na plech je jemná, lahodná, nadýchaná. Je zkrátka velmi chutná a své místo si jistě najde i na vašem svátečním stole. Níže naleznete několik receptů pro inspiraci. Vyzkoušejte, opravdu to stojí za to.


Pudinkový koláč na plech

Ingredience: 500 g polohrubé mouky, 250 ml vlažného mléka, 3/4 balíčku sušených kvasnic, 70 g cukru krystal, 70 g rozpuštěného másla, 1/2 lžičky soli, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 1 lžička sušené citronové kůry

Ingredience na náplň: 350 g Vanilmixu, 900 ml vody, 3 lžíce rumu (nebo pudink uvařený z 1 l mléka a 2 sáčků vanilkového pudinku, oslazený podle chuti), čokoládová poleva

Postup: V míse promícháme mouku s kvasnicemi. Přidáme vše ostatní a vypracujeme těsto, které necháme vykynout přikryté utěrkou. Pokud máme domácí pekárnu, udělá těsto za nás. Z vykynutého těsta oddělíme asi 1/3. Zbylé dvě třetiny rozválíme na pomoučeném vále na velikost plechu. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a okraje lehce vymáčkneme kolem stěn trochu nahoru. Vanilmix dáme do misky. Odměříme si 900 ml vody, odebereme 3 lžíce (vylijeme) a nahradíme je rumem. Směs přilijeme k prášku a ručním šlehačem krátce prošleháme do zhoustnutí. Hmotu rozetřeme na těsto připravené na plechu. Kdo nemá Vanilmix, nahradí ho uvařeným pudinkem. Pak na tenko rozválíme zbývající 1/3 těsta, rádýlkem rozkrájíme na proužky a na pudinku vytvoříme mřížku. Necháme ještě chvilku kynout na plechu a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme do zrůžovění mřížky asi 10–15 minut. Vychladlý koláč můžeme ozdobit čokoládovou polevou.

Zdroj: článek Pudinková buchta na plech

Příběh

Ve svém příspěvku RYCHLÝ MOUČNÍK NA PLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika semrova.

Když mám zlucnikovou dietu můžu moučník z listového těsta jsem měsíc po operaci

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Rychlý moučník na plech

Recepty na jahodový koláč s tvarohem

Jahodový koláč s tvarohem a želatinou

Ingredience na těsto: 3 vejce, 90 g moučkového cukru, trocha citronové kůry, špetka soli do sněhu, 90 g polohrubé mouky, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva

Ingredience na pudink: 700 ml mléka, 2 vanilkové pudinky, 40 g cukru, 80 g másla

Ingredience na želé: 2 ks jahodové želé od Dr. Oetkera, 70 g cukru, 1 l vody

Dále: 500 g čerstvých jahod na dozdobení na talíři, šlehačku, jahodový topping, lístky máty

Postup: Žloutky vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou do bělavé pěny, taktéž ušleháme s malou špetkou soli pevný sníh a mouku prosejeme s práškem do pečiva. Pak do žloutkové směsi přidáme asi polovinu mouky a trochu sněhu, už lehčeji promícháme a zase přidáme druhou polovinu mouky s trochou sněhu, opatrně promícháme a nakonec jen velmi lehce vmícháme zbytek sněhu. Na pečení si předem připravíme hluboký plech s okraji, ten vyložíme pečicím papírem (aby nám na plechu lépe držel, tak plech můžeme mírně navlhčit). Pokud nepoužijeme papír, tak musíme vymazat tukem a vysypat hrubou moukou. Stačí do poloviny, jelikož piškot bude nízký. Na plech rozetřeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Po upečení i s papírem vyndáme z plechu a necháme vychladnout. Mezitím uvaříme hustější pudink (osladíme ho dle vlastní chuti). Po uvaření odstavíme, občas promícháme a ještě do horkého vmícháme na menší kousky nakrájené máslo, až se hmota spojí. Místo části cukru můžeme přidat při vaření vanilkový cukr, rovněž lze místo cukru použít nějaké náhradní sladidlo. Z piškotového plátu odstraníme papír na pečení, plát vložíme zpět na plech a zalijeme ještě teplým pudinkem. Ten dobře rozetřeme až k okrajům, aby nikde nebyly mezery. Už nyní se mohou na pudink poklást jahody a mírně do pudinku zatlačit. Necháme v chladničce vychladit a pak zalijeme už mírně houstnoucí jahodovou želatinou připravenou dle návodu na sáčku – v 1 litru horké vody, ale pod bodem varu, rozpustíme 2 sáčky želatiny a cukr. Místo cukru můžeme opět použít nějaké náhradní sladidlo. Necháme v chladničce důkladně ztuhnout, krájíme na kousky a na talíři dozdobíme dle své fantazie šlehačkou, toppingem a mátou.

Jahodový koláč s tvarohem a pudinkem

Ingredience na těsto: 300 g polohrubé mouky, 100 g cukru moučka, 100 g másla nebo Hery, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 dl mléka dle potřeby

Ingredience na náplň: 1/2 kg tvarohu, 2 dl mléka, 1 vanilkový cukr, 200 g cukru, 2 vanilkové pudinky (jsou vhodné i ovocné), 2 vejce

Postup: Vše zpracu

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Jahodový koláč

Pudinkový krém do dortu se žloutkem

Ingredience: 1 hrnek mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce moučkového cukru, 125 g másla, 1 žloutek

Technologický postup: Pudinkový prášek promíchaný s krupicovým cukrem rozpustíme v několika lžících mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, přilijeme pudinkový základ, uvaříme hustý pudink a za občasného míchání ho necháme vychladnout. Změklé máslo s moučkovým cukrem a žloutkem utřeme do pěny a postupně vmícháváme do vychladlého pudinku. Máslo i pudink musí mít stejnou teplotu, jinak se krém srazí. Používáme jako náplň do různých moučníků.

Zdroj: článek Pudinkový krém

Pudinkový krém s jogurtem

Ingredience: 3 lžíce moučkového cukru, 250 g banánového jogurtu, 3 lžíce cukru krupice, 1 balíček karamelového pudinku, 125 g másla, 500 ml mléka

Technologický postup: Do mléka nasypeme cukr krupici a metličkami vmícháme pudinkový prášek. Za občasného míchání přivedeme k varu a 2 minuty provaříme. Pudink postavíme do studené vodní lázně a za občasného míchání necháme vystydnout. Máslo necháme při pokojové teplotě povolit, dáme do misky, zasypeme cukrem a vmícháme pudink. Přidáme jogurt, krém vymícháme do hladka a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Tento pudinkový krém můžeme použít libovolně, hodí se nejen k plnění moučníků, ale i různých dezertů a košíčků.

Zdroj: článek Pudinkový krém

Pudinkový krém se zakysanou smetanou

Ingredience: 400 ml mléka, 1 pudinkový prášek (libovolné chuti), 3 lžíce cukru, 50 g másla, 200 g zakysané smetany

Technologický postup: Do hrnce nalijeme 350 ml mléka a přivedeme k varu. Do vroucího mléka přilijeme zbylé mléko, ve kterém jsme rozšlehali cukr a pudinkový prášek. Uvaříme hustý pudink, který odstavíme z plotny a vmícháme do něj máslo. Jakmile je máslo rozpuštěné, vmícháme zakysanou smetanu. Tento krém ztuhne, ale ne jako máslový.

Zdroj: článek Pudinkový krém

Tvarohový švédský koláč

Švédský koláč někdy také nazýváme koláčem sypaným.

Těsto

Ingredience:

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • špetka soli

Postup:

Všechny suroviny smícháte a vzniklou hmotu rozdělíte na polovinu. Jednu polovinu nasypte na plech vyložený papírem, nebo vymazaný máslem či olejem a vysypaný hrubou moukou. Druhou polovinu směsi necháte na závěr.

Náplň

Ingredience:

  • 3 balení tvarohu, nejlépe v kostce
  • 1 hrnek cukru
  • 3 vejce
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • rozinky nebo brusinky
  • trochu rumu na namočení rozinek
  • máslo na vrch koláče (asi polovinu kostky)

Postup:

Nejdříve si předem namočte rozinky do rumu, aby změkly. Poté smíchejte zbylé suroviny a připravte hladkou náplň, kterou rozetřete rovnoměrně po celé ploše suché směsi. Posypte změklými rozinkami a můžete vše zasypat druhou polovinou suché směsi. Nahoru na koláč pokrájejte plátky másla, je-li máslo hodně tuhé, můžete ho nastrouhat, a naopak, máte-li ho rozehřáté, můžete jím koláč opatrně polít.

Připravený koláč vložte do předem vyhřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte dorůžova asi 45 minut. Je lepší nechat upečený koláč vystydnout a alespoň pár hodin odležet, aby náplň nevytékala a pořádně ztuhla. Je možné, že vám na dně pekáče zůstane trocha mouky, ničemu to nevadí, koláč si jí vzal přesně tolik, kolik potřeboval. Chcete-li koláč obměnit, zkuste do těsta přidat trochu skořice či do náplně kompotované ovoce, například jahody. Ke koláči můžete podávat různé druhy kávy, čajů, ale i grog či punč.

Zdroj: článek Švédský koláč

Listové těsto s pudinkem a jablky

Ingredience: 1 kg listového těsta

Ingredience na jablečnou náplň: 1 vanilkový cukr, 800 g jablek, 100 g cukru krupice, 1vanilkový pudinkový prášek

Ingredience na jablečnou náplň: 500 g tvarohu, 200 g cukru krupice, 1vanilkový cukr, 3vejce, 1 vanilkový pudinkový prášek

Technologický postup: Jeden balíček těsta rozválíme na rozměr o něco větší, než je pekáček, aby nám těsto vyšlo i na strany. Dáme pečicí papír a těsto přeneseme do pekáčku. Připravíme si jablečnou náplň: jablka oloupeme a poté nakrájíme nebo nastrouháme. Přidáme vanilkový pudink v prášku, vanilkový cukr a osladíme podle chuti, záleží na kyselosti jablek. Připravíme si tvarohovou náplň: do mísy dáme tvaroh, vajíčka, oba cukry a přimícháme pudinkový prášek a vše dobře promícháme. Na těsto natřeme jablečnou náplň a na ni nalijeme tvarohovou náplň. Z druhého těsta vyválíme plát velký, jako je pekáček, a přikryjeme tímto těstem tvarohovou náplň. Řezy z listového těsta s jablky a tvarohem dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C asi 35–40 minut. Řezy necháme vychladnout. Potom je můžeme pocákat čokoládovou polevou nebo jen pocukrovat.

Zdroj: článek Listové těsto

Listové těsto s pudinkem a jablky

Ingredience: 1 kg listového těsta

Ingredience na jablečnou náplň: 1 vanilkový cukr, 800 g jablek, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek

Ingredience na tvarohovou náplň: 500 g tvarohu, 200 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 1 vanilkový pudinkový prášek

Technologický postup: Jeden balíček těsta rozválíme na rozměr o něco větší, než je pekáček, aby nám těsto vyšlo i na strany. Dáme pečicí papír a těsto přeneseme do pekáčku. Připravíme si jablečnou náplň – jablka oloupeme, nakrájíme nebo nastrouháme. Přidáme vanilkový pudink v prášku, vanilkový cukr a osladíme podle chuti, záleží na kyselosti jablek. Připravíme si tvarohovou náplň – do mísy dáme tvaroh, vajíčka, oba cukry a přimícháme pudinkový prášek a vše dobře promícháme. Na těsto natřeme jablečnou náplň a na ni nalijeme tvarohovou náplň. Z druhého těsta vyválíme plát velký, jako je pekáček, a přikryjeme tímto těstem tvarohovou náplň. Řezy z listového těsta s jablky a tvarohem dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C asi 35–40 minut, po upečení je necháme vychladnout. Potom je můžeme pocákat čokoládovou polevou nebo jen pocukrovat.

Zdroj: článek Recepty z listového těsta s pudinkem

Pudinkový krém bez másla

Ingredience: 50 ml moučkového cukru, 150 g čokolády na vaření, 1,5 balení čokoládového pudinku, 500 ml mléka, 2 žloutky

Technologický postup: Do hrnce nalijeme 350 ml mléka a přivedeme k varu. Do vroucího mléka přilijeme zbylé mléko, ve kterém jsme rozšlehali cukr, pudinkový prášek a žloutky. Uvaříme hustý pudink. Do horkého pudinku přidáme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí. Vlažným čokoládovým krémem plníme korpusy, rolády.

Zdroj: článek Pudinkový krém

Pudinkový krém do dortu

Ingredience: 250 g másla, 300 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 150 g moučkového cukru, lžíce rumu nebo vanilkové tresti

Technologický postup: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout, občas mícháme, aby se nevytvořil škraloup. Máslo s cukrem vyšleháme a po lžících zašleháváme vychladlý pudink. Nakonec zašleháme rum nebo tresť.

Zdroj: článek Pudinkový krém

Pravý pudinkový krém s máslem

Ingredience: 2 dl mléka, 400 g másla, 150 g cukru krupice, 25 g pudinkového prášku

Technologický postup: Polovinu mléka dáme ohřát s cukrem. Zbytek mléka promícháme s pudinkem a dobře promíchaný pudink přidáme již k vroucímu cukrovému mléku. Pudink společně povaříme, sundáme z plotny, a jakmile je vlažný, přidáme do něj nakrájené máslo o pokojové teplotě. Máslový pudinkový krém dobře promícháme (nejlépe rozšleháme pomocí mixéru) a používáme do různých dortů a zákusků.

Zdroj: článek Pudinkový krém

Výhody zavařování v horkovzdušné troubě

Předností zavařování v troubě je kromě časové úspory také absence velkého množství vody. Zavařovat můžete v troubě cokoli, například maso, houby, okurky, třešně a mnoho dalších plodin. V troubě je dostatek místa, takže můžete zavařit velké množství sklenic najednou. Nemusíte si kupovat speciální zavařovací hrnec. Zavařování v troubě je tedy vhodnou alternativou k objemným zavařovacím hrncům, s nimiž se vcelku obtížně manipuluje, problémy přináší rovněž jejich uskladnění, a nadto vám mohou poškodit sklokeramickou varnou desku.

Pokud se rozhodnete pro zavařování v troubě, nezapomeňte, že i zde jsou důležitým předpokladem úspěchu čisté sklenice a suchá, čistá víčka. Pozor: Při zavařování v troubě používejte jen sklenice s víčky na závit! Dále budete potřebovat plytký plech, někdo doporučuje pokrýt jeho dno látkovou utěrkou či plenou, která zamezí klouzání a případnému rozbití sklenic. Na plech vždy rozestavějte sklenice tak, aby se nedotýkaly. Poté plech zalijte vodou do výšky 2 až 3 centimetrů. Teplotu v troubě nastavte při zavařování na 200 až 220 stupňů Celsia. Plech se sklenicemi vložte do spodní části trouby a zapněte dolní i horní ohřev. Použijete-li menší sklenice, doba zavařování se bude pohybovat cca okolo 7 až 8 minut, u větších sklenic bude zapotřebí cca 10 až 12 minut. Přesná doba zavařování se může samozřejmě lišit u každé trouby a dle druhu zavařovaného ovoce či zeleniny. V zásadě platí, že měkké ovoce nebo zelenina se zavařuje kratší dobu než tvrdé druhy. U všech ostatních potravin a surovin – masa, ryb, ale i hotových jídel a polévek – se vychází z doby klasického zavařování v horké vodě. V případě většího množství zavařenin je dobré vyzkoušet sterilizaci jedné sklenice a pak podle ní zavařit všechny ostatní. Vždy nechejte zapnutý horkovzduch a v případě potřeby můžete na plech dolít horkou vodu. Zavařování v troubě zakončete stejným způsobem jako při klasickém zavařování v hrnci. To znamená, že se sklenice po vytažení z trouby otočí dnem vzhůru, a to nejlépe do dalšího dne. Poté je obraťte, zkontrolujte uzávěr a uskladněte je v suchých, chladných a tmavých prostorách.

Snadný, spolehlivý a šetrný způsob zavařování nabízejí například vybrané modely trub Gorenje, a to trouby z řady Gorenje Simplicity nebo trouba s technologií iChef+ nebo i další, které jsou vybavené speciálním programem na zavařování. V případě trouby iChef+ se pro zavařování používá režim ohřevu spodním topným tělesem společně s ventilátorem. Výrobci doporučují dobře uzavřené obyčejné sklenice s gumovou obroučkou a skleněným

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Zavařování v troubě

Recepty z rebarbory

Kompot

Ingredience: 10 řapíků rebarbory, 1 l vody, 200 g cukru, 5 ks hřebíčků, 1 celá skořice, citronová kůra

Postup: Vodu s cukrem, hřebíčkem, skořicí a kousky citronové kůry převaříme. Rebarboru oloupeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do čistých sklenic a zalijeme teplým cukrovým lákem. Sterilizujeme cca 20 minut.

Syrová rebarbora

Syrové rebarboře se spíše vyhýbejte anebo ji řádně připravte. Zvažte možná rizika, která syrovou konzumaci řapíků rebarbory doprovázejí.

Džem

Ingredience: 1 dl vody, 1 balíček Gelfix Extra 2 : 1, 10 dkg rozinek, 80 dkg rebarbory, 50 dkg cukru, 2 banány

Postup: Rebarboru oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a dáme vařit do vody. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut, pak přidáme oloupaný a nakrájený banán a rozinky. Vaříme přibližně dalších 10 minut. Do cukru vmícháme Gelfix a vsypeme do džemu. Mícháme a vaříme ještě 3 minuty. Horký rebarborový džem plníme do sklenic. Místo banánu a rozinek můžeme přidat nakrájený pomeranč i s kůrou. Ten vaříme společně s rebarborou. V džemu pak chutná jako kandované ovoce.

Marmeláda

Ingredience: 1 kg rebarbory, 1–2 lžíce citronové šťávy, 500 g cukru krupice

Postup: Nakrájenou rebarboru uvaříme v trošce vody. Když je rozvařená, přidáme cukr, citronovou šťávu a vaříme do zhoustnutí. Lijeme do skleniček, které otočíme dnem vzhůru.

Rebarbora na slano

Ingredience: 1 kg řapíků rebarbory, 2 ks hřebíčku, 6 kuliček mletého pepře, 4 kuličky nového koření, 200 ml vinného octa, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 150 g sušených fíků, 200 g cukru, 1 lžička strouhaného zázvoru, 1 lžička hořčičného prášku

Postup: Rebarboru očistíme, opláchneme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Vinný ocet přivedeme k varu a dáme do něj najemno nakrájenou cibuli, česnek a fíky, cukr, zázvor, hořčičný prášek, pytlíček s kořením a rebarboru a vaříme asi 1 hodinu. Poté vyndáme pytlíček s kořením, naplníme směs do sklenic, uzavřeme a necháme vychladnout. Pak necháme ještě 2 týdny dojít. Nezavařujeme. Takto připravené čatní se podává k minutkovým masům. Trvanlivost je minimálně 6 měsíců.

Rebarbora s tvarohem

Ingredience na těsto: 250 g hladké mouky, 150 g másla nebo Hery, 150 g moučkového cukru, 4 vejce, 4 lžíce smetany nebo jogurtu, 1 vanilkový cukr, 1/2 prášku do pečiva

Ingredience na drobenku: 150 g hrubé mouky, 100 g másla, 100 g cukru krupice, trochu skořice (na ovonění drobenky)

Ingredience na náplň: rebarbora, trochu vanilkového pudinku, cukr, 2 tvarohy, 1 krémová kysaná smetan

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Rebarbora

Jablečný koláč z listového těsta s vanilkovým pudinkem

Díky použití listového těsta a instantního pudinku je příprava tohoto lahodného jablečného koláče velmi snadná. Tento sladký dezert je perfektní způsob, jak někomu ukázat, jak moc vám na něm záleží, a nejlepší na tom je, že ani nebude tušit, jak snadné to je.

Ingredience

  • 1 list listového těsta;
  • 1 hrnek mléka;
  • 1,5 lžíce cukru;
  • 1 balení vanilkového pudinku;
  • 1/2 hrnku čerstvé smetany;
  • 2 červená jablka;
  • 1 vejce;
  • hnědý cukr;
  • 3 lžíce horkého meruňkového džemu.

Postup

Předehřejte troubu na 180 °C. Z plátku listového těsta odřízněte šest 3 cm širokých proužků těsta (nejlépe jeden odřízněte shora, jeden zdola a čtyři ze strany). Umístěte velkou koláčovou formu na listové těsto a pomocí vykrajovátka na pizzu kolem něj obkreslete kruh a poté vložte kulatý kus těsta na koláčový talíř.

V hrnci zahřejte mléko, přidejte pudingový prášek a cukr a vše promíchejte metličkou. Odstraňte hrnec ze sporáku a nechte pudink trochu vychladnout. Pak pudinkový krém rozetřete na listové těsto v koláčové formě a pomocí lžíce uhladíme.

Rozpulte jablka, zbavte jádřinců a nakrájejte na stejně silné tenké plátky. Plátky jablek vyrovnejte na pudingový krém tak, abyste z nich vytvořily kruhy a mezi kruhy zbyla vždy mezera. Začněte s prvním kruhem u vnějšího okraje a pokračujte s menším a menším kruhem ke středu.

Vezměte připravených 6 proužků těsta ze začátku a položte je mezi vrstvy jablečných kroužků, dokud nebude celý povrh pudinku pokrytý. Vezměte poslední pruh těsta, srolujte ho a položte přímo do středu koláčové formy.

Listové těsto potřete rozšlehaným vejcem a posypte hnědým cukrem. Koláč pečte 35 minut na 180 °C dozlatova.

Ještě teplý koláč potřete meruňkovým džemem.

Koláč by měl vypadat jako velká růže s listovým těstem uprostřed. Ideální na víkendový konferenční stolek.

Zdroj: článek Hrníčkový jablečný koláč s pudinkem

Čokoládový moučník na plech

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek třtinového cukru, 400 ml jogurtu, 1,5 dl mléka, 0,5 dl oleje, 1 balíček kypřicího prášku, 2 lžíce kakaa, 1 lžička sody, 300 g čokolády na vaření, 50 g másla

Postup: Do mísy vsypeme prosátou mouku, kypřicí prášek do pečiva, jedlou sodu, kakao a třtinový cukr. Přidáme jogurt, olej a mléko. Všechny suroviny na jogurtový koláč dobře promícháme a poté šleháme, dokud nám nevznikne hladké kakaové těsto. Do těsta vmícháme na kousíčky rozlámanou čokoládu (150 g). Těsto na jogurtový koláč vlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Koláč pečeme při 175 °C asi 35 minut. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme zbytek čokolády společně s máslem. Koláč po upečení necháme zcela vychladnout a poté jej polijeme čokoládovou polevou. Polevu rovnoměrně rozetřeme stěrkou a v chladu necháme zatuhnout. Podáváme s kopečky zakysané smetany.

Zdroj: článek Hrníčkové recepty na moučníky na plech

Pudinkové řezy se skořicí

Ingredience: mletá skořice

Ingredience na náplň 1: 5 lžic cukr krupice, 3 vanilkové pudinkové prášky, 1 l mléka

Ingredience na náplň 2: 2 vanilkové cukry, 2 zakysané smetany

Ingredience na náplň 3: 1 šlehačka v prášku Dr.Qetker

Ingredience na těsto: 200 g cukru krupice, 4 vejce, 200 g hladké mouky, 1 dl oleje, 1 prášek do pečiva, 3 lžičky skořice

Postup: Celá vejce ušleháme s cukrem, potom přidáme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí. Vlijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem.

Uvaříme pudink z 1 litru mléka, 3 pudinků a 5 lžic cukru. Ještě horký pudink nalijeme na těsto, jen tak cik cak a srovnáme stěrkou. Teprve teď dáme vše péct do trouby na 180 °C. Pečeme cca 20–25 minut. Na upečený a lehce vychladlý řez navrstvíme 2 zakysané smetany smíchané se 2 vanilkovými cukry. Po vychladnutí natřeme šlehačkou od Dr.Qetkera z prášku, připravenou podle návodu na obalu (ta se hodí nejlépe). Pudinkový řez ozdobíme vidličkou nebo stěrkou se zoubky a posypeme přes sítko skořicí. Pudinkový řez se skořicí dáme do ledničky (stačí na 1 hodinu) a pak už jen podáváme.

Zdroj: článek Pudinkové řezy – recepty

Autoři uvedeného obsahu

 Mgr. Michal Vinš

 Mgr. Světluše Vinšová

 Nina Vinšová

 Mgr. Jana Válková

 Mgr. Jiří Dvořák


propadlá příčná klenba na noze
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
recept na mazání z kostivalu
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo osm.