Facebook Síť X Pinterest email tisk

Téma

ZAKRSLÍ KRÁLÍK S ČERVENÝMA OČIMA


ZAKRSLÍ KRÁLÍK S ČERVENÝMA OČIMA bylo téma, které nás inspirovalo k vytvoření tohoto článku. Králík domácí je zdomácnělá forma evropského králíka divokého. Králíka domácího lze snadno chovat v malochovech pro maso, které obsahuje v porovnání s ostatními domácími zvířaty nejméně cholesterolu. V domácím chovu se často stává, že králík vinou nevhodné stravy příliš ztuční. Základem krmné dávky by mělo být kvalitní seno a granule pro králíky v dávce 2–3 % hmotnosti dospělého zvířete.


Králík domácí je zdomácnělá forma evropského králíka divokého. Králíka domácího lze snadno chovat v malochovech pro maso, které obsahuje v porovnání s ostatními domácími zvířaty nejméně cholesterolu. V domácím chovu se často stává, že králík vinou nevhodné stravy příliš ztuční. Základem krmné dávky by mělo být kvalitní seno a granule pro králíky v dávce 2–3 % hmotnosti dospělého zvířete.

Zdroj: článek Králík na smetaně

Příběh

Ve svém příspěvku RÝMOVNÍK PĚSTOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie Svobodová.

Dobrý den pane Schneidere,

jsem z Prahy, ale tento víkend nebo až příští pojedu za rodinou do Lužických hor a budu vystupovat v Novém Boru.
Tak kdybyste měl zájem a čas, tak se pak můžeme přes mail domluvit, že bychom se někde na autobusáku sešli a já bych Vám dala odnože.
Ty stačí jen na dva až tři dny dát zakořenit a pak smícháte zeminu s pískem a zasadíte. A když bude kytka u okna / za sklem / tak ze dne na den uvidíte, jak to roste před očima :-)

Mějte se krásně
Lucie Svobodová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel František Schneider.

Jinak já jsem taky z Prahy. Na Děčínsko jezdím jen koncem jara.

F.Schneider

Zdroj: příběh Rýmovník pěstování

Králík na paprice

Ingredience: 1 odblaněný králík, 150 g slaniny (paprikovaného bůčku), 80 g i více cibule, 1,5 lžičky sladké mleté papriky, 40 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, šlehačka, 2 střední mrkve, 1 menší petržel, 1 plátek celeru, 3–4 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, malá hrstička celého pepře, 3/4 kostky masoxu, 1 větší stroužek česneku

Postup: Na rozpálený olej s kostičkami osmažené slaniny dáme na kolečka nakrájenou cibuli, mrkev a petržel, přidáme na kostičky nakrájený celer, bobkové listy, nové koření a pepř a opékáme za častého míchání cca 15 minut. Přidáme na čtvrtky (i na jiné části) naporcovaného králíka, zasypeme paprikou a zhruba 4–6 minut necháme maso za obracení dost zprudka opéct. Zalijeme vřelou vodou, přidáme masox, rozmačkaný česnek a dusíme doměkka (v papiňáku 50–60 minut). Měkké maso vyndáme a obereme od kostí. Do šťávy přidáme šlehačku, ve které jsme rozmíchali trochu hladké mouky (nebo mouku rozmícháme zvlášť v trošce studené vody), a necháme za častého míchání 5–10 minut povařit (pro barvu i chuť můžeme přidat i trochu kečupu). Přecedíme, dochutíme solí, citrónem), přidáme maso, prohřejeme a podáváme. Jako příloha se doporučuje houskový knedlík, brambory nebo rýže.

Zdroj: článek Králík na smetaně

Autor obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová


www svíčková z halali cz
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
zápach z úst u malých dětí
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo osm.